28 Ιανουαρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Εύκολο δίλημμα: Μείωσης τιμής του αερίου ζήτησε ο Σαμαράς κι ο Πούτιν απάντησε: «Ή εγώ ή η Μέρκελ»

1 ώρα διήρκεσε η συνάντηση...

Την μείωση της τιμής του αερίου έθεσε στην έναρξη της συνάντησης με τον Ρώσο Πρόεδρο ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της συνόδου μεταξύ Ε.Ε. και Ρωσίας.

Στο επίκεντρο, όπως είπε ο Πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνάντησής τους, είναι το φυσικό αέριο. "Οι μειωμένες τιμές του αερίου από τη Ρωσία είναι ιδιαίτερα καθοριστικές για τη δική μας ανάκαμψη" είπε ο Πρωθυπουργός που επισήμανε και το ρωσικό ενδιαφέρον για τις ιδιωτικοποιήσεις τόσο του σιδηροδρομικού σταθμού όσο και των λιμανιών.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε ότι θα συζητήσει με χαρά οποιοδήποτε θέμα και τόνισε με τη σειρά του το ενδιαφέρον των Ρώσων τουριστών για την Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο από τη ΔΤ


enikos.gr

Πούτιν off the record: "Ή εγώ ή η Μέρκελ"

Το τι ειπώθηκε επισήμως στην συνάντηση Σαμαρά- Πούτιν έχει γίνει ευρέως γνωστό. Λιμάνια και σιδηρόδρομοι ενδιαφέρουν τους Ρώσους αλλά σε σύνδεση μεταξύ τους ώστε να έχουν ένα ικανό δίκτυο και τερματική βάση, ενώ έντονο ενδιαφέρον έδειξε ο Πούτιν και για την Θεσσαλονίκη.

Αυτό ποιυ δεν έγινε ευρέως γνωστό είναι πως ο Ρώσος off the record , εξέφρασε την δυσφορία του στον πρωθυπουργό για την υπερβολικά φιλογερμανική στάση της κυβέρνησης του. Όταν η συζήτηση προχώρησε αρκετά  και δεν υπήρχαν ανοιχτά μικρόφωνα, ο Ρώσος είπε στον Έλληνα ομόλογο του "Σε κάποια πράγματα είμαι ή έγω ή η Μέρκελ". Απλά και λακωνικά. Το θετικό της όλης off the record συζητήσης είναι πως ο Ρώσος εξέφρασε για μια ακόμη φορά τα ειλικρινή του αισθήματα απέναντι στην Ελλάδα, λέγοντας πως οι δύο χώρες είναι φύσει και θέσει σύμμαχοι....

parapolitika.gr