07 Ιανουαρίου 2014

Ψάχνουν τη σχέση Χριστόδουλου Ξηρού με ποινικούς

Ζήτησε πρόσφατα να αλλάξει κελί και έκανε ... νέες γνωριμίες στον Κορυδαλλό

Απόφαση στιγμής ή προσχεδιασμένη κίνηση; Απάντηση σε αυτό το ερώτημα προσπαθούν να δώσουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής προκειμένου να “μαντέψουν” τις επόμενες κινήσεις του Χριστόδουλου Ξηρού. Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί δίνουν μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο 55χρονος ισοβίτης είχε μετακομίσει από την πτέρυγα όπου κρατούνται οι καταδικασμένοι για συμμετοχή στην οργάνωση 17 Νοέμβρη στην Ε΄πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Αφού πέρασε ένα μεγάλο διάστημα στο ίδιο κελί με τον αδερφό του Σάββα, τον οποίο φρόντιζε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, το 2011 ο Χριστόδουλος Ξηρός έχει αλλάξει πτέρυγα και «φιλοξενείται» στην Ε’. Τότε, ο ίδιος είχε ζητήσει αυτή την αλλαγή προκειμένου όπως λένε καλά πληροφορημένες “πηγές” να ζήσει μακριά από τις ίντριγκες και την κόντρα που είχε με άλλα μέλη της οργάνωσης. Τα τελευταία χρόνια ο Ξηρός, παρακολουθεί τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις και συχνά παρεμβαίνει με επιστολές του στον Τύπο. Με ποινή στο εφετείο που ξεπερνά τα έξι φορές ισόβια, έδειχνε να προσπαθεί να βρει διέξοδο στη ζωή του, καθώς ήταν βέβαιο έπρεπε να περάσει πολλά χρόνια ακόμη πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Με αυτό το δεδομένο, αστυνομικοί εικάζουν ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός έχει έρθει σε επαφή με ποινικούς, συνομιλούσε μαζί τους και με κάποιους είχε αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις. Έτσι, προσπαθούν μέσα από αυτές τις επαφές να διαπιστώσουν αν κάποιοι από τους ποινικούς έχουν σχέση με την εξαφάνιση του.