08 Ιανουαρίου 2014

ΝΔ: Είστε με τους τρομοκράτες

Σε μια πολύ σοβαρή κατηγορία περνά η Νέα Δημοκρατία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού και με αφορμή άρθρο της εφημερίδας «Η Αυγή» στο οποίο προβάλλεται ως σύμμαχος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο Ιταλός Αντόνιο Νέγκρι ο οποίος καταδικάστηκε από την ιταλική Δικαιοσύνη για «υποκίνηση και συμμετοχή σε ένοπλη βία», κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση πως έχει «σχέσεις» με την τρομοκρατία.

Σε ανακοίνωση του, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορεί την Αυγή πως «επιλέγει να προβάλλει τους συμμάχους του κ. Τσίπρα στην Ευρώπη. Χωρίς ντροπή, παρουσιάζει ανάμεσα στους υποστηρικτές Τσίπρα, τον Αντόνιο Νέγκρι, που καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση από την Ιταλική Δικαιοσύνη (που μετατράπηκαν σε 13) για υποκίνηση και συμμετοχή σε ένοπλη βία. Υποθέτουμε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι περήφανοι που εξασφάλισαν την υποστήριξη ενός ακόμα ακραίου, περιθωριακού προσώπου».

Στη συνέχεια, η ΝΔ «σκληραίνει» τις κατηγορίες της σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας πως «είναι γνωστές οι θέσεις (και οι σχέσεις) του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία. Αλλωστε παραμένουν -μέχρι και σήμερα- επίλεκτα στελέχη του, οι κεντρικοί μάρτυρες και οι δικηγόροι υπεράσπισης των δολοφόνων της 17Ν.

ΝΔ: Ζητήσατε άδεια για Γιωτόπουλο και αποφυλάκιση για Ξηρό

Ισως γι αυτό δεν ψέλλισε λέξη χθες ο ΣΥΡΙΖΑ για την απόδραση του δολοφόνου Χριστόδουλου Ξηρού. Πώς να το κάνει άλλωστε, όταν στις 22 Δεκεμβρίου 2013, πάλι μέσω του επίσημου Οργάνου του της Αυγής, ζητούσε την χορήγηση αδείας εξόδου από την φυλακή για τον Γιωτόπουλο και τον Κουφοντίνα και την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού. Δεν του βγήκε η αποφυλάκισή τους, αλλά όπως αποκαλύπτει η σιωπή των στελεχών του, ικανοποιήθηκε μερικώς με την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού».

Η αιχμηρή ανακοίνωση της ΝΔ συνεχίζει λέγοντας:

«Για να τελειώνουν τα αστεία του ΣΥΡΙΖΑ , περιμένουμε την έμπρακτη καταδίκη τόσο του Αντόνιο Νέγκρι, όσο και των στελεχών του κόμματός του και της Αυγής, που σε κάθε ευκαιρία υπερασπίζονται τρομοκράτες» και ζητά την διαγραφή του μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Μπελαντή τον οποίο κατηγορεί πως «δεν χάνει ευκαιρία να συμμετέχει σε εκδηλώσεις, από κοινού με τον Κουφοντίνα (που παρεμβαίνει μέσω τηλεφώνου) και σε δράσεις για την απελευθέρωση Γιωτόπουλου, αποκαλώντας τους επισήμως ''πολιτικούς κρατούμενους''».

Η σκληρή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας κλείνει ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα «να ξεκαθαρίσει το κόμμα του από τη ''συνιστώσα της τρομοκρατίας'', διαφορετικά θα επιβεβαιώσει ότι ταυτίζεται απολύτως μαζί της!».

Σκουρλέτης: Εκεί που τελειώνει η σοβαρότητα αρχίζει ο πολιτικός λόγος της ΝΔ- Η γελoιότητα της κυβέρνησης δεν έχει όρια

Η απάντηση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση, με τον Πάνο Σκουρλέτη να μιλά στον ΣΚΑί και τον Γιώργο Αυτιά λέγοντας πως μόλις βγήκε η ανακοίνωση «εμείς γελάσαμε», ενώ στη συνέχεια επεσήμανε πως «εκεί που τελειώνει η σοβαρότητα αρχίζει ο πολιτικός λόγος της ΝΔ. Η αυτογελοιοποίηση και η γελοιότητα αυτής της κυβέρνησης δεν έχει όρια. Καταγγέλλουν τον Τόνι Νέγκρι ο οποίος ζει ελεύθερος και έχει γίνει μέλος του ιταλικού κοινοβουλίου και την ίδια στιγμή απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις στην Ελλάδα. Είναι για γέλια και για κλάματα».

Στη συνέχεια, ο κ. Σκουρλέτης μετέφερε και το προφορικό σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε πως «Η ανακοίνωση της ΝΔ ήταν το πρώτο ανέκδοτο της χρονιάς», ενώ παράλληλα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ίδιου τύπου κατηγορίες «έχει πει ο Πάγκαλος παλιότερα και τώρα το γραφείο της ΝΔ. Τα έχουνε πει διάφοροι ακροδεξιοί που στο προηγούμενο διάστημα φλερτάρανε με την Χρυσή Αυγή».

Τέλος, όσον αφορά την απουσία του Αλέξη Τσίπρα από την εκδήλωση της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι έχει ξεκάθαρο πολιτικό συμβολισμό, ενώ μάλιστα σχολίασε και την εκδήλωση λέγοντας «μουσική θα ακούσουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος».

Ασημακοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ πάσχει από πολιτική σχιζοφρένεια

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Αννα -Μισέλ Ασημακοπούλου, απαντώντας στον Πάνο Σκουρλέτη δήλωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πάσχει από πολιτική σχιζοφρένεια. Από την μια δεν κάθεται στο τραπέζι με τους Ευρωπαίους εταίρους και διεκδικεί να καταλάβει την θέση του προέδρου της Κομισιόν με την βοήθεια περιθωριακών κομμάτων».

Τι λέει το επίμαχο άρθρο της Αυγής 

Η Αυγή σε άρθρο της με τίτλο «Από τη γοητεία του νεοφιλελευθερισμού στη γοητεία της υποψηφιότητας Τσίπρα», παραθέτει τις απόψεις των Αντόνιο Νέγκρι, του Σάντρο Μετζάντρα και του δημοσιογράφου Γκαντ Λέρνερ στη La Repubblica, οι οποίοι μιλούν για τις ευρωεκλογές και την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την θέση του προέδρου της Κομισιόν.

Ακολουθεί απόσπασμα από το άρθρο που έγραψαν από κοινού ο Αντόνιο Νέγκρι και ο Σάντρο Μετζάντρα όπως αυτό δημοσιεύθηκε στην ηλέκτρονική έκδοση της Αυγής:

«Οποιος, σαν εμάς, δεν έχει εκλογικά συμφέροντα, βρίσκεται στην καλύτερη θέση για να αναγνωρίσει τη μεγάλη σημασία που θα έχουν το 2014 οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι εύκολο να προβλέψουμε, στο μεγαλύτερο τμήμα των ενδιαφερόμενων χωρών, υψηλή αποχή και σημαντική επιβεβαίωση των «ευρωσκεπτικιστικών» δυνάμεων, ενωμένες από τη ρητορική της επιστροφής στην «εθνική κυριαρχία», την εχθρότητα στο ευρώ και τους «τεχνοκράτες των Βρυξελλών». Δεν είναι καλά πράγματα για εμάς. Είμαστε εδώ και καιρό πεπεισμένοι πως η Ευρώπη υπάρχει, τόσο από ρυθμιστική - νομικιστική άποψη όσο και από την κυβερνητική και καπιταλιστική άποψη, με την ολοκλήρωση να έχει περάσει πλέον το κατώφλι της μη αναστρεψιμότητας.

Με την κρίση, μια γενική αναδιάταξη των εξουσιών γύρω από την κεντρικότητα της ΕΚΤ και αυτού που ονομάζεται «εκτελεστικός φεντεραλισμός» έχει αλλάξει σίγουρα την κατεύθυνση της πορείας της ολοκλήρωσης, αλλά δεν αμφισβήτησε τη συνέχισή της. Το ίδιο το κοινό νόμισμα φαίνεται σήμερα παγιωμένο στην προοπτική της τραπεζικής ένωσης: να αντιπαρατεθούμε στη βία με την οποία εκφράζει την καπιταλιστική κυριαρχία είναι απαραίτητο, αλλά το να φανταστούμε μια επιστροφή στα εθνικά νομίσματα σημαίνει πως δεν έγινε κατανοητό ποιο είναι σήμερα το πεδίο που παίζεται ο ταξικός αγώνας.....»