31 Ιανουαρίου 2014

Η συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ, τα είχε όλα... μέχρι και «δεξιά» πτέρυγα... λέμε τώρα

Τα... αξιοσημείωτα της συνεδρίασης της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας περιγράφει σήμερα ο BHMAτοδότης.

Εν αρχή ήν οι... επιμελείς βουλευτές που έφτασαν στην αίθουσα μια ώρα πριν από το προκαθορισμένο ραντεβού. Στόχος, φυσικά, να βρουν θέση μπροστά μπροστά για να τους βλέπει ο πρωθυπουργός. Ανάμεσα σε εκείνους που κάθισαν...
πρώτο τραπέζι η Κατερίνα Παπακώστα, ο Δάνης Τζαμτζής και οι κ. κ. Καρασμάνης, Νεράντζης κ.ά.





Παρών στη συνεδρίαση και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Ακόμη δεν είχαν κάνει την εμφάνισή τους οι πληροφορίες περί μυστικής συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώην πρωθυπουργός χαιρέστισε σχεδόν όλους με τα μικρά τους ονόματα.



Δεν έλειψαν φυσικά οι γκρίνιες από... υπουργούς που δεν μίλησαν και μίλησε μόνον ο πρωθυπουργός. Όπως και με ορισμένες γκρίνιες επειδή η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε χωρίς την ομιλία του γραμματέα της ΚΟ κ. Μπούρα. Αυτό μάλλον το έλεγαν χαριτολογώντας, αφού ο κ. Κ. Τασούλας τον επέπληξε επειδή, όπως έλεγε, περίμενε να ακούσει την ομιλία του και δεν έκλεισε εγκαίρως θέση, με αποτέλεσμα να χάσει το αεροπλάνο για τα Γιάννενα.

Η δεξιά πτέρυγα

Υπήρξαν και κάποιοι που δεν επέλεξαν να είναι μπροστά μπροστά. Στη δεξιά πτέρυγα (εκεί όπου υπάρχουν μόνο τρία έδρανα) κάθησαν: ο Δημήτρης Αβραμόπουλος (δεξιά), ο Άρης Σπηλιωτόπουλος (μέσο) και ο Κυριάκος Μητσοτάκης (αριστερά).



«Στην πτέρυγα αυτή συζητήθηκαν ενδιαφέροντα θέματα: ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανακοίνωσε στον καθήμενο εκ δεξιών του και στον καθήμενο εξ αριστερών του ότι "κάθεται στο κέντρο επειδή πάντοτε προτιμούσε τον μεσαίο χώρο". Ο κ. Αβραμόπουλος έδειχνε προβληματισμένος λέγοντας ότι «η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και πρέπει όλοι να καθήσουμε να δούμε τι θα κάνουμε» και ο κ. Μητσοτάκης συμφωνούσε ρίχνοντας κάθε λίγο και λιγάκι ματιές στο κινητό του», γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης.







Ο Άρης δήμαρχος!

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ο., οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας «ψήφισαν» για... δήμαρχο Αθηναίων. Και όλοι επέλεξαν τον Άρη Σπηλιοτόπουλο, που έχει εκφράσει το ενδιαφέρον να «κατέβει» στον πρώτο δήμο της χώρας γιατί «ποτέ δε λέω όχι σε μάχη».

Γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης: «Τη συζήτηση ξεκίνησε μιλώντας με τη γνωστή στεντόρεια φωνή του ο κ. Ι. Ιωαννίδης: "Μόνο ο Αρης μπορεί να νικήσει τις εκλογές, να μαζέψει τους Καμίνηδες, τους Αλμυράδες και γενικά τους κουλτουριάρηδες". Με τον κ. Ιωαννίδη συμφώνησε και ο υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Παναγιωτόπουλος (όπως μου αποκάλυψε ο Αρης), όπως και ο κ. Αβραμόπουλος».

Λύκος ο... Γιακουμάτος

Είπαμε για τα... μπροστά έδρανα, είπαμε για τα ακριανά, ας πούμε και για τη μέση. Εκεί κάθησε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος και κάποιος συνάδελφός του, προφανώς για να τον πειράξει για την προχθεσινή ατάκα του «σήμερα είμαι ΝΔ...», τον ρώτησε: «Και εσύ εδώ, Γεράσιμε;» Για να λάβει την οργίλη απάντηση του πρώην υπουργού: «Ο λύκος πάντοτε βρίσκεται στη θέση του...».





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI

newsit.gr