19 Ιανουαρίου 2014

Τι είπε ο Φιλιππίδης στον αδερφό του που τον επισκέφτηκε στις φυλακές του Μαλτεπέ

​Έτοιμος να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που του αποδίδονται και να τις αντικρούει με στοιχεία φέρεται ο Άγγελος Φιλιππίδης που κατηγορείται για τα «θαλασσοδάνεια» του ΤΤ σε επιχειρηματίες .

«Είμαι ψυχολογικά δυνατός γιατί έχω όλες τις αποδείξεις» είπε σύμφωνα με πληροφορίες στον αδερφό του Αλέξανδρο, ο οποίος τον επισκέφτηκε για λίγες ώρες στις φυλακές του Μαλτεπέ, όπου κρατείται μετά την σύλληψη του στην Κωνσταντινούπολή .

Την ίδια ώρα, η οικογένεια και ο δικηγόρος του Φιλιπίδη, Α.Βαρλάμης προσπαθούν να επισπεύσουν την διαδικασία για την έκδοτη του στην Ελλάδα για αυτό και όρισαν και Τουρκάλα δικηγόρο για να «τρέξει» τις διαδικασίες.

Ο φάκελος της υπόθεσης που ζήτησαν οι Τουρκικές Αρχές αναμένεται να φύγει εντός των επόμενων 24ώρων, καθώς ο πρώην πρόεδρος του ιδρύματος έχει παραιτηθεί κάθε ένδικου μέσου.

Όπως αναφέρει σε αίτημα –δήλωση που κατέθεσε μέσω του συνηγόρου του Ι.Αγγελή «προκειμένου να επισπευστεί η διαδικασία εκδόσεως μου στην Ελλάδα , παραιτούμαι κάθε ενστάσεως και κάθε δικονομικής αξίωσης προερχόμενης από τη σύμβαση έκδοσης και ίδια παραιτούμαι του δικαιώματος μου να προσαχθούν μεταφρασμένα στην τουρκική ή άλλη γλώσσα τα ελληνικά έγγραφα προς ολοκλήρωση της διαδικασίας εκδόσεως , όπως ένταλμα συλλήψεως και κατηγορητήριο».

Παρά τη σαφή δήλωσή του ότι παραιτείται από όλα τα ένδικα μέσα, ακόμα και από τη μετάφραση των εγγράφων της κατηγορίας, ώστε να δοθεί το πράσινο φως από την Τουρκία, εντούτοις το τοπίο ως προς τον χρόνο έκδοσής του δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει.

Άφαντο όμως για τη Δικαιοσύνη παραμένει το ζεύγος Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα, το οποίο με μηδενικές εγγυήσεις είχε καταφέρει να δανειοδοτηθεί από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με συνολικά 17 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: Real News