21 Ιανουαρίου 2014

Στον Λονδίνο ζει η κόρη του Παυλάρα... μας μούτζωσε κι έφυγε

Που να το φανταζόταν ο Κνίτης ο Παυλής όταν μας έλεγε ότι όλα καλά στο Τσερνομπίλ (διαβάστε εδώ τι έλεγε για "παραπληροφόρηση εναντίον της ΕΣΣΔ και της Ειρήνης"!) ότι μετά από 20-30 χρόνια θα του πλήρωνε ο Χριστοφοράκος ταξίδια για τη F1 στη Γερμανία και η κόρη του θα ζούσε στο Λονδίνο...

Ζει μόνιμα στη Μ. Βρετανία, ανάμεσα στις φίλες της συγκαταλέγονται η Μαργαρίτα Παπανδρέου και η Λάρα Χριστοφοράκου και εδώ και έναν χρόνο η κόρη του γνωστού δημοσιογράφου Παύλου Τσίμα, Μυρτώ, δουλεύει στον κολοσσό Viacom (ιδιοκτήτρια εταιρεία μεταξύ άλλων του διάσημου MTV), στα γραφεία του Λονδίνου. Εκεί όπου ζει τα τελευταία έξι χρόνια, αφού αρχικά βρέθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα για να ακολουθήσει τα όνειρά της και να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Warwick και κατόπιν στο περίφημο London School of Economics.

Οσοι την είδαν το περασμένο καλοκαίρι στη Μύκονο (ήταν ουσιαστικά η πρώτη δημόσια εμφάνισή της στο πλευρό των γονιών της) διαπίστωσαν για άλλη μία φορά πόσο όμορφη είναι η 24χρονη Μυρτώ Τσίμα.

ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ. Αρκετοί απόφοιτοι της Σχολής Μωραΐτη τη θυμούνται πριν από έξι χρόνια περίπου, ένα πολύ όμορφο κορίτσι, να τελειώνει το σχολείο έχοντας συγκεντρώσει την τρίτη καλύτερη βαθμολογία στους απόφοιτους της τάξης του 2007. Κάτι που η ίδια η Μυρτώ δεν ήθελε να προβάλει ιδιαίτερα, κρατώντας σε αυτή την πολύ όμορφη δική της στιγμή χαμηλούς τόνους.

Γοητευτική και με μια αύρα σιγουριάς, η κόρη του κ. Τσίμα και της συζύγου του, Καίτης, ήταν από μικρή πολύ καλή μαθήτρια, ενώ μεγάλωσε σε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον, που της έδωσε την ευκαιρία να αποφοιτήσει από τη Σχολή Μωραΐτη.


Μέχρι το 2007, οπότε έφυγε για σπουδές στο Λονδίνο, ήταν μια έφηβη που έμενε μακριά από τους προβολείς και χρειάστηκε να περάσουν έξι χρόνια για να ποζάρει πρώτη φορά μαζί με τους γονείς της. Η μετακόμιση στο Λονδίνο τής έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις της, μένοντας πρώτη φορά μακριά από την οικογενειακή εστία. Παρ’ όλα αυτά, δεν είχε κανένα πρόβλημα στο να προσαρμοστεί στους ρυθμούς της βρετανικής πρωτεύουσας. Τη λάτρεψε για την πολυμορφία της, το γεγονός ότι αποτελεί ένα μωσαϊκό από κουλτούρες, καθώς και για τους εναλλακτικούς τρόπους ψυχαγωγίας που προσφέρει, ειδικά στους φοιτητές.

Εκεί, άλλωστε, είχε την ευκαιρία να συναντιέται όσο συχνά της το επέτρεπε η σκληρή μελέτη της με φίλες της, σαν την κόρη του πρώην πρωθυπουργού Μαργαρίτα Παπανδρέου (όταν εκείνη άρχιζε, η Μυρτώ τελείωνε τις σπουδές της), τη Χλόη Λασκαρίδη, την Αντιγόνη Λιάπη, αλλά και πιο σπάνια τη Λάρα Χριστοφοράκου, που μένει στη Γερμανία.

Δεν έβγαινε πολύ συχνά έξω κατά τα χρόνια των σπουδών της, αλλά όταν το έκανε προτιμούσε τα στέκια που αποπνέουν μποέμ άρωμα και δεν είναι «στημένα», όπως το «Hakkasan» και το «Zuma». Της αρέσει το σινεμά, η μουσική και το θέατρο. Οι γονείς της την επισκέπτονταν όσο πιο συχνά μπορούσαν (ειδικά η μητέρα της, αφού ο πατέρας της έχει πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις), ενώ σχεδόν κάθε καλοκαίρι ερχόταν για διακοπές στην Ελλάδα.

Το περσινό καλοκαίρι τίμησε δεόντως τη Μύκονο και δεν είναι λίγοι αυτοί που την είδαν να χαλαρώνει πολλά μεσημέρια στον Πάνορμο μαζί με την παρέα της. Τα βράδια, αντίστοιχα, περνούσε συχνά από το «Interni» για να τα πει με τον φίλο της κ. Φίλιππο Βαρβέρη, πριν περάσει μια βόλτα από τα αγαπημένα της «Astra», ενώ σχεδόν καθημερινά έτρωγε με τους γονείς της σε «αθόρυβα» στέκια, μακριά από κοσμικότητες.

Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Εχοντας εστιάσει τις σπουδές της στο μάρκετινγκ, δεν αρκέστηκε στο πτυχίο από το Πανεπιστήμιο του Warwick, αλλά συνέχισε για το μεταπτυχιακό της στο London School of Economics. Οταν επέστρεψε στην Ελλάδα εργάστηκε ως οικονομική σύμβουλος στην Toyota, ψάχνοντας παράλληλα την κατάλληλη ευκαιρία για να φύγει στο εξωτερικό, ειδικά από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση. Αυτοί που την ξέρουν καλά επιμένουν ότι δεν ήθελε με τίποτα να παρέμβει ο πατέρας της, με τις όποιες γνωριμίες του, προκειμένου να… βολευτεί στην Ελλάδα. Αντιθέτως, άρχισε να στέλνει η ίδια το βιογραφικό της και η ώρα που την κάλεσαν για συνέντευξη στο Λονδίνο δεν άργησε καθόλου.

Η Μυρτώ Τσίμα προσελήφθη σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων, τη LEK Consulting, με γραφεία σε έξι πόλεις των ΗΠΑ, πέντε πόλεις της Ευρώπης και έντεκα της Ασίας, καθώς και με δυνατούς πελάτες από όλο τον κόσμο. Η κόρη του δημοσιογράφου και σχολιαστή του δελτίου ειδήσεων του μεγάλου καναλιού μετακόμισε τότε ξανά στο Λονδίνο, για να δουλέψει ως assistant και, πρώτιστα, να συλλέξει επαγγελματικές εμπειρίες.

Δεν σκέφτεται την επιστροφή

Πέρυσι τον Φεβρουάριο η Μυρτώ Τσίμα έκανε τη μεταγραφή που ήθελε και έφυγε από τη LEK για τον κολοσσό της Viacom, έναν entertainment όμιλο, με 700.000.000 συνδρομητές από όλο τον κόσμο. Στην κατοχή του, μεταξύ πολλών άλλων, έχει το διάσημο μουσικό κανάλι MTV, το επίσης μουσικό VH1 και την κινηματογραφική εταιρεία Paramount Pictures.

Η Μυρτώ δουλεύει στο στρατηγείο του ομίλου, που βρίσκεται στο Camden, ως αναλύτρια σχεδιασμού και έρευνας της αγοράς, μακριά από τη χώρα όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Δεν είναι, πάντως μόνη της, αφού όλα αυτά τα χρόνια έχει αναπτύξει στο Λονδίνο έναν ευρύ κύκλο γνωριμιών, έχει τις παρέες της και φροντίζει να περνάει καλά.

Σκέψεις επιστροφής στα πάτρια εδάφη προς το παρόν δεν υπάρχουν, αφού η κόρη του κ. Τσίμα προτιμάει να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στο εξωτερικό, όπως κάνουν άλλωστε και εκατοντάδες άλλοι απόφοιτοι πανεπιστημίων. Τις γιορτές, πάντως, ταξίδεψε στην Αθήνα για λίγες μόνο ημέρες, προκειμένου να δει από κοντά τους γονείς της.

Του Διονύση Θανάσουλα, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ