11 Ιανουαρίου 2014

Νέα επίθεση Δένδια κατά δικαστών για την υπόθεση Ξηρού

Ο Νίκος Δένδιας επανήλθε σήμερα στην υπόθεση της χορήγησης άδειας στον Χριστόδουλο Ξηρό, αφήνοντας νέες αιχμές κατά των δικαστών, κίνηση που αποδεικνύει ότι η κόντρα που έχει ανακύψει μεταξύ των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης δεν έχει κοπάσει.

Ερωτηθείς για το αν έχει και η αστυνομία ευθύνες για την απόδραση Ξηρού ο κ. Δένδιας δηλώνει στην εφημερίδα «Ημερησία» ότι «χωρίς να είμαι γενικώς κατά του θεσμού των αδειών στα καταστήματα κράτησης, είναι προφανές ότι οι αρμόδιοι λειτουργοί θα έπρεπε και σε αυτή την περίπτωση να είχαν επιδείξει μεγαλύτερη προσοχή, ειδικά όταν κάποιοι με τις συνεντεύξεις τους έδειχναν ξεκάθαρα ότι παρέμεναν αμετανόητοι». Προσπάθησε πάντως να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την κόντρα του με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, σημειώνοντας ότι «για οτιδήποτε συμβαίνει στη Δικαιοσύνη, η οποία ούτως ή άλλως είναι ανεξάρτητη, δεν ευθύνεται ο κ.Αθανασίου».

Απαντώντας, επίσης, σε ερώτηση για την πιθανή ενοποίηση των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ο Νίκος Δένδιας αφού αναφέρει ότι αυτή η απόφαση είναι μόνο του πρωθυπουργού, προσθέτει ότι «μία πρόταση που εξετάζεται – με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου – είναι η υπαγωγή της φρούρησης της φυλακής υψίστης ασφάλειας στην Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να υπάρξει απάντηση στο πρόβλημα της εκτεταμένης παραβατικότητας».

Κληθείς, τέλος, να τοποθετηθεί επί των σεναρίων που τον θέλουν ως μια από τις βασικές επιλογές για τη θέση του υποψηφίου για το αξίωμα του δημάρχου της Αθήνας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αποφεύγει να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση, αναφέροντας μόνο ότι «οι προκλήσεις στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη είναι πολύ μεγάλες το επόμενο διάστημα, όπως, πέραν όλων των άλλων, η αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, με το νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες στη Βουλή. Σε κάθε περίπτωση με ενδιαφέρει να επιτελώ όσο το δυνατόν καλύτερα τα καθήκοντα που μου έχει αναθέσει ο Πρωθυπουργός».

matrix24.gr