10 Ιανουαρίου 2014

Η Σακελαρίου θα φύγει…νύχτα αν κατηγορηθεί επισήμως-Ανακοίνωση του ΤΧΣ-Τι είπε ο Στουρνάρας

Πρώτοι εμείς γράψαμε στο antinews πως αν προκύπτουν ευθύνες για τον κ. Προβόπουλο και την κ. Σακελλαρίου, δεν μπορούν να κάτσουν ούτε λεπτό στις ακριβοπληρωμένες θέσεις τους. Και είναι εκ των πραγμάτων δεδομένο ότι αφού αυτή η κυβέρνηση άνοιξε τον ασκό του Αιόλου δεν θα τον κλείσει για κανέναν, πόσο μάλλον για την κ. Σακελλαρίου για παράδειγμα.

Όμως, σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να διώξεις κάποιον πριν καν του απαγγελθούν κατηγορίες.

Το πόρισμα του εισαγγελέα αποδίδει ευθύνες στην επικεφαλής του ΤΧΣ η οποία συμμετείχε σε επιτροπή (την περίοδο 2011- 2012) για την αναχρηματοδότηση των ύποπτων δανείων τα οποία είχαν συναφθεί σε προγενέστερο χρόνο.

Ως εκ τούτου η εισαγγελέας όφειλε να περιγράψει τις ευθύνες που βλέπει για όλα τα μέλη της επιτροπής. Αυτό που θα γίνει από εδώ και στο εξής είναι να κληθεί η κ. Σακελλαρίου να δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή που ανέλαβε την υπόθεση. Αν ο ανακριτής κρίνει ότι πρέπει να προσωποποιηθούν οι κατηγορίες τότε τίθεται μείζον θέμα για την επικεφαλής του ΤΧΣ. Ωστόσο, από τους 30 και πλέον κατηγορούμενους για τα επισφαλή δάνεια πολλοί είναι σίγουρο ότι θα απαλλαγούν από κάθε δικαστική περιπέτεια μόλις απολογηθούν.

Από την πλευρά της κυβέρνησης αναφέρουν ότι αν η κ. Σακελλαρίου κατηγορηθεί επίσημα ακόμη και για το πιο μικρό αδίκημα τότε θα φύγει… νύχτα. Όπως ακριβώς έγινε και με τον κ. Τάκη Αθανασόπουλο ο οποίος απομακρύνθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ διότι του είχε απαγγελθεί κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος.

Ο κ. Στουρνάρας ρωτήθηκε αν υπάρχει θέμα με την κ. Σακελλαρίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και απάντησε: “Κοιτάξτε, εγώ έχω πλήρη εμπιστοσύνη και σεβασμό στη Δικαιοσύνη αλλά έχω επίσης και πλήρη εμπιστοσύνη στην κ. Σακελλαρίου, στο ήθος της, στην επαγγελματική της κατάρτιση και κυρίως στη δουλειά που κάνει μέχρι τώρα».

Παράλληλα, το ΤΧΣ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η κα Α. Σακελλαρίου διατέλεσε στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και μέλος της επιτροπής χρηματοδοτήσεων κατά το έτος 2012. Η επιτροπή αυτή χειρίστηκε την αναδιάρθρωση δύο δανείων του ομίλου DEMCO τα οποία είχαν χορηγηθεί προγενέστερα, και αποτελούν αντικείμενο της ποινικής διαδικασίας που εξελίσσεται. Ο έλεγχος επεκτάθηκε και στις μετέπειτα αναδιαρθρώσεις, που εγκρίθηκαν από τις επιτροπές στις οποίες συμμετείχε η κα Σακελλαρίου. Οι επιτροπές προέβησαν σε αυτές τις αναδιαρθρώσεις, κατά τη συνήθη τραπεζική πρακτική.

Η έρευνα των ενεργειών των επιτροπών και των μελών τους προφανώς συνεχίζεται και εν τέλει θα κριθεί από την Ελληνική δικαιοσύνη.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η κα Σακελλαρίου συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την εξασφάλιση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος».

antinews.gr