29 Ιανουαρίου 2014

Σαμαράς: Απολύτως ασφαλής τουριστικός προορισμός η Κεφαλλονιά - Άντεξε στο σεισμό - Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες

"'Ήρθα στην Κεφαλλονιά για να δείξω ότι οι Έλληνες είναι δίπλα στην Κεφαλλονιά και για να διαπιστώσω από κοντά την κατάσταση", τόνισε ο πρωθυπουργός από το Ληξούρι, το οποίο επισκέπτεται από το πρωί. Ευχαρίστησε τους μηχανικούς, καθηγητές του Πολυτεχνείου, αλλά και τους εθελοντές που συνδράμουν στο έργο της αποκατάστασης.
Στόχος είναι, το νησί να ξαναγυρίσει πολύ γρήγορα σε ρυθμούς φυσιολογικής ζωής, είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι ο πρωτοβάθμιος έλεγχος σε όλα τα σχολεία έχει τελειώσει. Όσα σχολεία δεν έχουν πρόβλημα θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα, ενώ για τα λίγα που παρουσιάζουν προβλήματα, έχει δοθεί εντολή στα συναρμόδια υπουργεία για την προσωρινή στέγαση των μαθητών.

"Μέσα σε 48 ώρες έχουν ελεγχθεί πάνω από 400 κτίρια στην Κεφαλλονιά", είπε χαρακτηριστικά, ενώ τα νοσοκομεία λειτουργούν κανονικά.

"Ευτυχώς η πολιτιστική κληρονομιά του νησιού δεν έχει υποστεί πλήγμα", σημείωσε και τόνισε πως το κράτος θα συνδράμει για να επιστρέψει η ζωή σε φυσιολογικούς ρυθμούς

Τόνισε δε ότι "η Κεφαλλονιά είναι απολύτως ασφαλής τουριστικός προορισμός, άντεξε στο σεισμό - Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες".