05 Ιανουαρίου 2014

Δεν εκπολιτίζονται αυτοί με τίποτα! Ιράκ: Η Φαλούτζα έπεσε στα χέρια της Αλ Κάιντα

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας ετοιμάζουν "μεγάλης κλίμακας επίθεση" για την ανάκτηση του ελέγχου της πόλης Φαλούτζα που έχει καταληφθεί από τους μαχητές της Αλ Κάιντα, δήλωσε σήμερα ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος.
"Οι ιρακινές δυνάμεις ετοιμάζονται για μία μεγάλη επίθεση στη Φαλούτζα", δήλωσε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ειδικές δυνάμεις έχουν ήδη πραγματοποιήσει επιχειρήσεις στην πόλη και ο στρατός έχει αναπτυχθεί γύρω από την Φαλούτζα ώστε να μπορέσουν να απομακρυνθούν οι κάτοικοί της, σύμφωνα με τον ίδιο.

Τότε, οι δυνάμεις ασφαλείας θα εξαπολύσουν "την επίθεση για να συνθλίψουν τους τρομοκράτες".

Τμήματα του Ραμάντι και της Φαλούτζα, δυτικά της Βαγδάτης, βρίσκονται επί μέρες υπό τον έλεγχο των ενόπλων.

Χθες Σάββατο, ανώτατος αξιωματούχος ασφαλείας στην επαρχία Ανμπάρ είπε ότι η Φαλούτζα τελεί υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ISIL), η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να βοηθήσει τη Βαγδάτη στη μάχη της κατά των ενόπλων, αλλά πρόσθεσε ότι είναι "δικός τους ο αγώνας". Ο ίδιος είπε ότι οι ΗΠΑ "ανησυχούν έντονα" για την κλιμάκωση των επιθέσεων της εν λόγω οργάνωσης, αλλά δεν σχεδιάζουν την επιστροφή των αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων μετά την αποχώρησή τους τον Δεκέμβριο 2011.