28 Ιανουαρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Στην Κεφαλονιά έφτασε ο Σαμαράς! Μεγάλη μαγκιά πάντως να διανυκτερεύσει σε περιοχή όπου δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

«Ήθελα να δω ο ίδιος τις συνέπειες του σεισμού» δήλωσε ο Σαμαράς από την σεισμόπληκτη Κεφαλονιά όταν άλλοι Πρωθυπουργοί, πήγαιναν (αν πήγαιναν...), έβλεπαν και μόλις σκοτείνιαζε έφευγαν...

Στην Κεφαλονιά προσγειώθηκε πριν από λίγα λεπτά το αεροπλάνο που μεταφέρει τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, από τις Βρυξέλλες.Ο Αντώνης Σαμαράς έφθασε στο νησί της Κεφαλονιάς, που επλήγη από τον ισχυρό σεισμό της Κυριακής, λίγα λεπτά μετά τις 11 το βράδυ.

«Ήθελα να δω ο ίδιος τις συνέπειες του σεισμού. Θα κάνουμε τώρα μία πρώτη σύσκεψη. Απόψε θα κοιμηθούμε εδώ και το πρωί...
θα δούμε περισσότερα και θα έχουμε να πούμε περισσότερα» δήλωσε κατά την άφιξή του ο κ. Σαμαράς.

Στη συνέχεια προήδρευσε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο των ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, το οποίο αποτελεί το κέντρο επιχειρήσεων σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, και ενημερώθηκε αναλυτικά για την μέχρι τώρα κατάσταση στο νησί.

Το πρωί ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές στο Ληξούρι για να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

Με τον τρόπο αυτό ο πρωθυπουργός θέλει να αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μετά τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ της περασμένης Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα διανυκτερεύσει στο ξενοδοχείο Ionian Plaza στο Αργοστόλι ενώ η συνοδεία του ακόμα δεν είναι σίγουρο το πού θα μείνει.

Στην Κεφαλονιά βρίσκονται ήδη ο Γιάννης Μιχελάκης με γενικούς γραμματείς της κυβέρνησης και περιμένουν τον πρωθυπουργό έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν ενημέρωση για την ακριβή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νησί μετά τον ισχυρό σεισμό της Κυριακής και τους διαδοχικούς μετασεισμούς. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει εκφράσει και την πρόθεση να δει την περιοχή και από κοντά.


parapolitika.gr