28 Ιανουαρίου 2014

Ρόμπα!! Η εισαγγελία ερευνά τυχόν εμπλοκή του Γεράσιμου Γιακουμάτου στο γηροκομείο

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη ενδέχεται να βρεθεί και ο ίδιος ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελία θα μελετήσει τα στοιχεία της δικογραφίας και θα ερευνήσει τον  εάν φορολογικά υποχρέως για τον οίκο ευγηρίας, πέρα από την σύζυγό του και τον αδελφό του, είναι και ο ίδιος ο βουλευτής της ΝΔ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η εισαγγελία έχει δώσει εντολή να ελεχθεί η μετοχική σύνθεση του γηροκομείου. Αν αποδειχθεί ότι φορολογικά υπόχρεως για τον οίκο ευγηρίας «Αγιος Χαράλαμπος» στο Νέο Ψυχικό είναι και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, τότε θα διαβιβαστεί στη Βουλή αίτημα για την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Εντωμεταξύ, σήμερα το μεσημέρι δικάζονται στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο η σύζυγος του κ. Γιακουμάτου Ελένη Θεοδώρου, ο αδελφός του Δημήτρης Γιακουμάτος καθώς και η διαχειρίστρια και ο λογιστής της επιχείρησης. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων.

Σύμφωνα με την οικονομική αστυνομία, οι υπεύθυνοι του οίκου ευγηρίας φέρονται να εμπλέκονται σε φορολογικές παραβάσεις και πιο συγκεκριμένα σε απόκρυψη ποσού 24.000 ευρώ.

http://www.iefimerida.gr/node/140620#ixzz2rgV195hc