17 Ιανουαρίου 2014

Στουρνάρας: Ξεκίνησε η κάθαρση, δεν χαριζόμαστε σε κανένα -Τσίπρας: Οδηγός διαπλοκής τα τραπεζικά σκάνδαλα

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Από την πλευρά του ο κ.Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι «επί των ημερών της παρούσας κυβέρνησης ξεκίνησε μια διαδικασία κάθαρσης άνευ προηγουμένου. Δεν θα χαριστούμε σε κανένα.
Για κανένα δεν προβλέπεται ασυλία». Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι θέτει «το μικροπολιτικό συμφέρον πάνω από την σταθερότητα» ενώ στο ερώτημα «ποιος θα αναλάβει την ευθύνη» απάντησε: «Την ευθύνη για την έξοδο από την κρίση έχουν αναλάβει οι υπεύθυνες δυνάμεις και εσείς και το κόμμα σας δεν συγκαταλέγονται σε αυτά».

Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε αναζήτηση ποινικών ευθυνών για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ενώ επικαλέστηκε την κινηματογραφική ταινία «Οδηγός διαπλοκής» και μίλησε για τριπολικό σύστημα διαπλοκής στην χώρα μας αποτελούμενο από: πολιτικό σύστημα, τραπεζικό κατεστημένο και επιχειρηματικούς ομίλους που συνδέονται με ΜΜΕ.

Παράλληλα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και σε πρόσφατα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο κ. Στουρνάρας θα αναλάβει την διοίκηση της ΤτΕ κάτι που είπε ότι είναι «αδιανόητο» καθώς «δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση και παραβιάζει την ετυμηγορία του λαού».