24 Ιανουαρίου 2014

Τα δικά του ο Ηλίας: Αθανασίου είσαι κουτός, ανόητος και παρεμβαίνεις στη Δικαιοσύνη!

Υψηλά ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή κατά τη διάρκεια ερώτησης του Ηλία Κασιδιάρη προς τον Χαράλαμπο Αθανασίου με αφορμή τις προφυλακίσεις βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Ο εκπρόσωπος της ΧΑ δήλωσε ότι «οι ανακρίτριες έχουν προχωρήσει σε εντολή κράτησης χωρίς στοιχεία» και κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση ότι έχουν «εξευτελίσει κάθε έννοια θεσμού και Δικαιοσύνης».

Μάλιστα, κατηγόρησε την ανακρίτρια Ιωάννα Κλάπα ότι απέκρυψε το γεγονός ότι ο σύζυγός της είναι ιδρυτικό μέλος της ΔΗΜΑΡ και ο αδερφός της θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Πρεβέζης με το ίδιο κόμμα.

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι ο κ. Αθανασίου πήρε τηλέφωνο την ανακρίτρια ΜαίρηΤσάμη, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η ανάκριση, προκειμένου να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης, ενώ τον κατηγόρησε ότι στηρίζει από τη θέση του «την κλίκα της Λέσβου (σ.σ: απ’ όπου κατάγεται και ο κ. Αθανασίου), Κουτζαμάνη και Βουρλιώτη».

«Κατανοώ την ανάγκη σας να δημιουργήσετε εντυπώσεις, δεδομένης της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκεται το κόμμα σας» απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η κα Κλάπα μετατέθηκε το 2012 με ομόφωνη απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου: «Εκτός και αν θεωρείτε ότι από το 2012 υπήρχε σχέδιο δίωξής σας» πρόσθεσε ο κ. Αθανασίου ζητώντας από τον κ. Κασιδιάρη να προσκομίσει έστω και στοιχειώδεις αποδείξεις για όσα λέει.

Ο κ. Αθανασίου παραδέχθηκε ότι τηλεφώνησε στην κα Τσάμη καθώς ήταν στο εξωτερικό και ήθελε να ενημερωθεί για την πορεία της ανάκρισης, ενώ απαντώντας στην αναφορά του κ. Κασιδιάρη για το λάθος με την ημερομηνία στο ένταλμα (σ.σ.: φέρουν προγενέστερη ημερομηνία της απολογίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής), ο κ. Αθανασίου έκανε λόγο για ανθρώπινο λάθος και πρόσθεσε: «Πιστεύετε ότι αν εξυφαίναμε σχέδιο εξόντωσής σας πολιτικοί και Δικαιοσύνη θα κάναμε ένα τέτοιο λάθος; Πιστεύετε ότι είμαστε κουτοί;».

Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής απάντησε με προκλητικό τρόπο: «Ασφαλώς και θεωρώ ότι είστε κουτοί. Το κάνατε. Δεν είναι ένα ανθρώπινο σφάλμα αλλά τρία πανομοιότυπα. Πρόκειται περί σκευωρίας και όχι λάθους. Η κουταμάρα και η ανοησία που σας διακατέχει είναι υπαρκτή».

«Όσα προσάπτετε στη Δικαιοσύνη είναι τόσο βάσιμα όσο αυτά που μου απευθύνετε. Διακινείτε ότι τάχα φοβάμαι να έρθω στη Βουλή και ότι τάχα σας αποφεύγω. Προτιμήσατε την προσφιλή τακτική του κόμματός σας “πέτα λάσπη, κάτι θα μείνει”» κατέληξε ο κ. Αθανασίου.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, στη συνέχεια του «επεισοδίου» η κα Ζαρουλία άρχισε να φωνάζει και να αποκαλεί τους βουλευτές και τους υπουργούς «αληταράδες» με αποτέλεσμα να της επιβάλει ο κ. Μαρκογιαννάκης την ποινή της αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς.