21 Ιανουαρίου 2014

Κατ' ιδίαν με τον Ομπάμα θα συναντηθεί ο Σαμαράς!

Θα επισκεφθεί τις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής ο πρόεδρος των ΗΠΑ

 Τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα θα συναντήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις 26 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της εκεί παραμονής του Αμερικανού Προέδρου προκειμένου να παρευρεθεί στην κοινή σύνοδο κορυφής Ευρωπαϊκής Ενώσεως και ΗΠΑ.
Το ραντεβού επιβεβαιώθηκε επισήμως σήμερα τόσο από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτων, όσο και από τους Ζοζέ Μπαρόζο και Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ από πλευράς ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Η ευκαιρία για το έκτακτο μεν, αλλά σημαντικό δε ραντεβού Σαμαρά – Ομπάμα θα δοθεί την επομένη του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ενώ και ο Αμερικανός Πρόεδρος την επόμενη 27 Μαρτίου έχει προγραμματισμένη συνάντηση στο Βατικανό με το νέο Πάπα Φραγκίσκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια φορά τον χρόνο ο εκάστοτε Αμερικανός Πρόεδρος συναντάται με τον επικεφαλής της κυβερνήσεως της χώρας που έχει την Προεδρία της ΕΕ, καθώς και με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ πραγματοποιούνται και παράλληλες συναντήσεις ανά τομείς, μεταξύ υπουργών των κυβερνήσεων των ΗΠΑ, και εκπροσώπων της Κομισιόν.

Η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία της συναντήσεως Σαμαρά – Ομπάμα γίνεται τη στιγμή που η Αθήνα προσδοκά τα μέγιστα επικοινωνιακά κέρδη και τη μέγιστη διεθνή στήριξη, στην τελική ευθεία της προσπάθειας εξόδου από την κρίση και επιστροφής στις διεθνείς αγορές ξεπερνώντας το Μνημόνιο και λίγο χρόνο πριν από τις Ευροεκλογές.