31 Ιανουαρίου 2014

Τι θα πει "Ο Δένδιας δεν αποκλείει δωρεάν νομική υποστήριξη στους αστυνομικούς που καταμηνύθηκαν στην ΕΡΤ"; Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να τη δώσει!

«Στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας, με τη δέουσα σοβαρότητα και την προσήκουσα υπευθυνότητα», θα εξεταστεί τυχόν αίτημα παροχής νομικής συνδρομής καταμηνυθέντων αστυνομικών, κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους στον περιβάλλοντα χώρο της ΕΡΤ. Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Κυριαζίδη, με την οποία χαρακτηρίζει «τραγελαφικά τα περιστατικά στην ΕΡΤ» και «άδικη εκ μέρους πολιτικών την καταμήνυση αστυνομικών οργάνων», επειδή οι αστυνομικοί ενήργησαν εντός διατεταγμένης υπηρεσίας.

Ο κ. Κυριαζίδης είχε ζητήσει από τον υπουργό να τον ενημερώσει τι θα πράξει η Υπηρεσία γι΄ αυτούς που καταμηνύθηκαν αδίκως στα γεγονότα της ΕΡΤ και αν έχει αναληφθεί από το υπουργείο η δωρεάν νομική υποστήριξη των εν λόγω αστυνομικών.

Στην απάντησή του, ο κ. Δένδιας ενημερώνει ότι μέχρι προσφάτως στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου (Διεύθυνση Οργάνωσης Νομοθεσίας) δεν είχε περιέλθει σχετικό αίτημα από αστυνομικούς. Επισημαίνει όμως, ότι «σε περίπτωση υποβολής αιτήματος παροχής νομικής συνδρομής από το ανωτέρω αστυνομικό προσωπικό, το αίτημα θα εξεταστεί και θα αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας, με τη δέουσα σοβαρότητα και την προσήκουσα υπευθυνότητα».