27 Ιανουαρίου 2014

Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο αλλά να συνεχίσει στον δρόμο

Εύσημα στην Ελλάδα για την πρόοδο που έχει επιτύχει απέδωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στο Eurogroup, στέλνοντας όμως παράλληλα το μήνυμα ότι οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν.

"Η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλες προόδους, αλλά έχει ακόμη πολλά να κάνει. Το ξέρουμε αυτό και γι' αυτό η τρόικα πρέπει να πηγαίνει τακτικά εκεί" ανέφερε ο Βόλφκανγκ Σόιμπλε. Ο ίδιος τόνισε ότι "η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τον επιτυχημένο δρόμο" και δήλωσε βέβαιος πως αυτό θα συμβεί.

Αναφερόμενος στα δημοσιονομικά αποτελέσματα που έχει να επιδείξει η χώρα μας, ο Γερμανός υπουργός είπε πως "οι αριθμοί είναι καλοί". Πρόσθεσε, όμως, πως απαιτείται περαιτέρω προσπάθεια. "Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην πορεία των μεταρρυθμίσεων. Αυτό το γνωρίζει και η ελληνική κυβέρνηση, είμαι βέβαιος" τόνισε.

Ερωτηθείς πότε θα εγκριθεί η επόμενη δόση του δανείου για την Ελλάδα, ο κ. Σόιμπλε απέφυγε να απαντήσει σαφώς. Όπως σημείωσε, η εκταμίευση γίνεται "όταν λαμβάνουμε την έκθεση της τρόικα ότι οι όροι έχουν εκπληρωθεί". "Δεν μπορώ να σας κάνω σήμερα κάποια δήλωση. Αυτή είναι η τυπική διαδικασία" πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε υπογραμμίσει την ανάγκη να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η τρέχουσα αξιολόγηση, η οποία -όπως είπε- έχει καθυστερήσει.

http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27370&subid=2&pubid=33053011