21 Ιανουαρίου 2014

Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για «γιάφκες» – Σύλληψη 2 "συντρόφων" για όπλα και ναρκωτικά (αυτά πάνε πακέτο στην επανάσταση)

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι αστυνομική έρευνα σε σπίτια σε Αττική και Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών για ύπαρξη οπλισμού και πυρομαχικών.

Μέχρι στιγμής έχει βρεθεί σε οικία στην περιοχή των Εξαρχείων ένα πιστόλι με γεμιστήρα και φυσίγγια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για...
το σπίτι ενός ατόμου που πρόσκεινται στον αντεξουσιαστικό χώρο, το οποίο έχει συλληφθεί.

Από τις Αρχές τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί, ακόμη, επίσημα, ωστόσο, ο συλληφθείς φέρεται να είναι άτομο που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, καθώς είχε κατηγορηθεί με άλλους αντιεξουσιαστές για κλοπή οπλισμού ανδρών των ΜΑΤ.

Επιπλέον, οι έρευνες που διεξάγονται σε αρκετά σπίτια και στις δύο πόλεις επικεντρώνονται σε συγγενείς του Χριστόδουλου Ξηρού στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Αθήνα αναζητούνται στοιχεία για την οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» και ενδεχομένως συνεργάτες του φυγά εκτελεστή της 17Ν.

Λίγα λεπτά μετά από την πρώτη σύλληψη κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε άλλο ένα άτομο, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, καθώς στο σπίτι όπου διέμενε βρέθηκαν μικροποσότητα ναρκωτικών (χασίς και κοκαΐνη), σιδερογροθιά, δύο σπρέι πιπεριού και αεροβόλο πιστόλι.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί δεδομένο πως ο Χριστόδουλος Ξηρός καλύπτεται από ένα καλά οργανωμένο δίκτυο προστασίας, ενώ, υπάρχει η βεβαιότητα πως σε αυτό συμμετέχουν μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» και άλλων ομάδων της λεγόμενης νέας τρομοκρατίας.

http://lykavitos.gr/archives/82896