11 Ιανουαρίου 2014

Οι γενιές της τρομοκρατίας και πως συνδέονται

Συνδετικό ρόλο μεταξύ των «παππούδων» της τρομοκρατίας και των οργανώσεων της νεότερης γενιάς φιλοδοξεί να διαδραματίσει ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος την περασμένη Κυριακή «εξαφανίστηκε» εκμεταλλευόμενος την 9ήμερη άδεια που είχε λάβει από τον Κορυδαλλό.

Σ’ αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εξετάζοντας τις διασυνδέσεις του με τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς αλλά και τις πολιτικές «παρεμβάσεις» που έχει επιχειρήσει το τελευταίο διάστημα. Παρότι σε θεωρητικό επίπεδο η ιδεολογία της 17Ν απέχει παρασάγγας από αυτήν των σύγχρονων ομάδων αντάρτικου πόλης, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής: η παραδοχή ότι η ένοπλη δράση πρέπει να ξαναρχίσει…

Το «δέντρο» των τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα έχει τις ρίζες του αναμφίβολα στη «17Ν» που γεννήθηκε στις αρχές της Μεταπολίτευσης. Σε αυτήν συμμετείχαν, όπως αποδείχθηκε, άνθρωποι που δεν ήθελαν να αποδεχθούν το τέλος του ένοπλου αγώνα, ούτε και την περίοδο κοινοβουλευτισμού που ξημέρωνε μετά τη χούντα των συνταγματαρχών.

Στο ενδιάμεσο «παππούδων» και «μικρών» πολιτικά, ιδεολογικά και φιλοσοφικά βρίσκεται ο Επαναστατικός Αγώνας. Η οργάνωση προέκυψε από τις ζυμώσεις και τις διαδικασίες που ακολούθησαν τις συλλήψεις της 17Ν.

Δείτε το «δέντρο» των όπλων από το Έθνος-κλικ στη φώτο για μεγέθυνση





Πηγή: Έθνος