28 Ιανουαρίου 2014

Στα χνάρια του Υψηλάντη ο Μειμαράκης... λέμε τώρα

Ξεκινά Συνταγματική Αναθεώρηση από την Επίδαυρο, όπως πριν 192 χρόνια!

Το πράσινο φως από το Μέγαρο Μαξίμου μαθαίνουμε ότι αναμένει ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης για την έναρξη της συζήτησης που θα οδηγήσει στην αναθέωρηση του Συντάγματος. Η Βουλή είναι έτοιμη για όλα και ενδεικτικό είναι ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει ήδη λάβει την ιστορικού και εθνικού συμβολισμού απόφαση για τον τόπο όπου θα διεξαχθεί η πρώτη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου.
Ο χώρος δεν είναι άλλος από τον ιστορικό χώρο του Δημοτικού Σχολείου της Νέας Επιδαύρου. Εκεί ακριβώς όπου πριν από 192 χρόνια συνήλθε η Α' Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου η οποία την 1η Ιανουαρίου του 1822 ψήφισε το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδος με τίτλο, το "Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος", ενώ στις 15 του ίδιου μήνα συνέγραψε την "Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Ελλάδος".

Την περασμένη Κυριακή μάλιστα ο κ. Μεϊμαράκης παρευρέθη στις εκδηλώσεις για τα 192 χρόνια από τη σύγκλιση της Α Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων και εγκαινίασε το μόνιμο μουσείο που στεγάζεται στο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Επιδαύρου. Μιλώντας μάλιστα για την ιστορική Α' Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου είπε χαρακτηριστικά: "Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε την Α' Εθνοσυνέλευση, να τιμήσουμε τους προγόνους μας, όλους αυτούς που άφησαν κατά μέρος τις όποιες πολιτικές διαφωνίες, τις όποιες προσεγγίσεις είχαν την περίοδο εκείνη και συνήλθαν εδώ στην Α΄ Ιδρυτική Εθνοσυνέλευση για να ορίσουν τους κανόνες με βάση τους οποίους θα κυβερνηθεί η χώρα και ταυτόχρονα τις αξίες που θα υπηρετήσουν, όπως και το πρόγραμμα που θα εφαρμόσουν για να μπορέσει η χώρα να περάσει προς την οδό της ευημερίας".