02 Ιανουαρίου 2014

Από χθες πληρώνουμε και σύνταξη στο λαμόγιο, Mr Offshore, συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρίζο Ρίζου

[Μην ξεχνάμε!! Βάση νόμου του κινέζου Σημίτη που κάποιοι τον προορίζουν για σωτήρα πληρώνουμε από το 2000, κάθε χρόνο περίπου 600 εκ ευρώ στο ταμείο των υπαλλήλων της ΔΕΗ... δωράκι του Σημίτη για να μην κατεβάσουν τους διακόπτες οι Φωτόπουλοι και οι Ρίζοι της περιόδου εκείνης, που τώρα έχουν μεταναστεύσει στον ΣΥΡΙΖΑ]

Συνταξιούχος της ΔΕΗ, για την ακρίβεια του ΔΕΔΔΗΕ (θυγατρική εταιρεία δικτύου διανομής) είναι από χθες ο γνωστός συνδικαλιστής και μέλος του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Ρίζος Ρίζος.

Πληροφορίες θέλουν ο Ρ. Ρίζος να έχει υποβάλει την αίτηση συνταξιοδότησης αιφνιδιαστικά, λίγες ημέρες προτού γίνουν γνωστά τα ευρήματα της έρευνας της αρχής για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος και του προέδρου της, αντεισαγγελέα Παναγιώτη Νικολούδη.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά εντοπίστηκαν λογαριασμοί εταιρειών offshore με 750 χιλιάδες ευρώ, με δικαιούχο τον Ρ. Ρίζο και τις κόρες του.

Ο Ρ. Ρίζος είναι υπόδικος και αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απάτη σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου. Υπενθυμίζεται ότι τα αδικήματα αφορούν στις χορηγίες της επιχείρησης προς τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, ενώ εφόσον καταδικαστεί τότε βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινές που επισύρουν μέχρι και ισόβια κάθειρξη.

Σε περίπτωση που ο Ρ. Ρίζος δεν είχε συνταξιοδοτηθεί – όπως συνέβη – μέσα στο 2013 και παρέμενε στην εταιρεία και φέτος, τότε, όπως επισημαίνουν πηγές του Capital.gr, δε θα μπορούσε να αποσυρθεί πριν το Μάρτιο – ακόμη και εάν υπέβαλε αίτηση – καθώς θα δικαιούταν και την άδεια του νέου έτους. Σημειώνεται ότι παρά τη δίωξη που έχει ασκηθεί – ο κ. Ρίζος είναι ελεύθερος με εγγύηση – δεν έχει ξεκινήσει διαδικασία πειθαρχικού παραπτώματος. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί υπεξαίρεση, η ποινή που προβλέπεται από τον κανονισμό της ΔΕΗ είναι απόλυση.

Πηγή:www.capital.gr