28 Ιανουαρίου 2014

Από την Πέμπτη ο Σαμαράς σε νέο μπαράζ ανακοινώσεων ξένων επενδύσεων: Πρώτη η Samsung για Πειραιά

Σε κορυφαία στελέχη του νοτιοκορεατικού ομίλου Samsung, που βρίσκονται στην Αθήνα, παρουσιάζει η Piraeus Container Terminal –η θυγατρική της Cosco που διαχειρίζεται τους δύο εμπορικούς προβλήτες του ΟΛΠ– το μοντέλο συνεργασίας της με την Hewlett-Packard και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ο κορεατικός όμιλος ενδιαφέρεται για την προοπτική να προωθεί τα προϊόντα του στις αγορές της κεντρικής Ευρώπης μέσω του λιμανιού του Πειραιά και από εκεί μέσω της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους τόπους προορισμού.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως «δεν πρόκειται για ακαδημαϊκό ενδιαφέρον αλλά για τα πρώτα βήματα μιας συμφωνίας που φαίνεται να βρίσκεται στα σκαριά».

Ενδεχόμενη επιλογή του Πειραιά για την όδευση των κορεατικών εξαγωγών προς την Ευρώπη –η οποία εξοικονομεί περισσότερες από έξι μέρες σε σχέση με την δια του Γιβραλτάρ προσέγγιση λιμανιών στη Βόρεια Ευρώπη– εκτιμάται ότι αυξάνει περαιτέρω το ειδικό βάρος του ΟΛΠ. Ειδικά σε μια περίοδο που η επικείμενη ενεργοποίηση της συμμαχίας P3 των τριών μεγάλων ναυτιλιακών τακτικών δρομολογίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αναδιατάσσει τις ισορροπίες στη διεθνή λιμενική αγορά.

Πηγές σε επαφή με τις σχετικές διεργασίες τονίζουν στο Capital.gr ότι η συμφωνία μπορεί να βρίσκεται προ των πυλών.


Πηγή:www.capital.gr