23 Ιανουαρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Συμβουλές ΓΑΠ στο World Post για το πως να χρεοκοπήσει όλο το σύμπαν

Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που ήθελαν τον πρώην Πρωθυπουργό της χώρας, Γιώργο Παπανδρέου, να συνεργάζεται με τη νέα ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας Huffington Post, «World Post».

Ο κ. Παπανδρέου παραχώρησε συνέντευξη για την «πολιτική κατάσταση και το μέλλον της Ευρώπης» ενώ μίλησε για το δικό του όραμα σχετικά με την Ε.Ε.



Στη συνέντευξη του στην ιστοσελίδα ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι «μια ενωμένη Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση» και επισημαίνει ότι «η κρίση δημοσίου χρέους της Ε.Ε. δεν αντιμετωπίζεται μόνο με τη λιτότητα, αλλά είναι αναγκαία και η ανάπτυξη (Growth Story), δηλαδή αλλαγή μοντέλου με έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα».

Ο Γιώργος Παπανδρέου υπογραμμίζει παράλληλα την αναγκαιότητα της συνεργασίας για μια «πιο ανθρώπινη παγκοσμιοποίηση», προκειμένου να καταπολεμηθούν κατ’ αυτόν τον τρόπο «ο σωβινισμός, ο νεοεθνικισμός και ο εξτρεμισμός, που δημιουργήθηκαν κατά την κρίση». Ο πρώην Πρωθυπουργός απορρίπτει ταυτόχρονα το ισχύον μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης, όπου «η ανταγωνιστικότητα υπαγορεύεται από τις αγορές, που επιβάλλουν χαμηλούς μισθούς» και καταγγέλλει «την έλλειψη συλλογικών συμβάσεων, την οικολογική υποβάθμιση και την υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών».

«Η Ε.Ε. πρέπει να επενδύσει -όχι σε μια τέτοιου είδους ανταγωνιστικότητα, όχι στο πρότζεκτ της ανισότητας, αλλά στο πρότζεκτ της ποιότητας. Πρέπει να επενδύσει στον ανθρώπινο παράγοντα, στην πράσινη ανάπτυξη, στις υποδομές, στο διαδίκτυο» τονίζει ο κ. Παπανδρέου και υπογραμμίζει ότι σήμερα, «υπάρχει η κατάλληλη εκπαίδευση, η πρόσβαση στην πληροφορία και πόροι που δεν υπήρχαν στο παρελθόν, που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις».