02 Φεβρουαρίου 2014

«Προσφορά» 160 εκατ. ευρώ από τον Λαυρεντιάδη για να διακοπεί η προφυλάκισή του

Ετοιμος να καταβάλλει περισσότερα χρήματα στο Δημόσιο είναι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, προκειμένου να διακοπεί η προσωρινή του κράτηση και να αντικατασταθεί με περιοριστικούς όρους.
Πληροφορίες της «Καθημερινής» αναφέρουν πως ο επιχειρηματίας, ο οποίος βρίσκεται στον Κορυδαλλό για την υπόθεση της Proton Bank, διεμήνυσε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές μέσω των συνηγόρων του πως «προσφέρει» 160 εκατ. ευρώ, που βρίσκονται δεσμευμένα σε λογαριασμό του, με απόφαση των εισαγγελικών αρχών, σε τράπεζα του εξωτερικού. Για την υπόθεση αυτή έχει ήδη «προσφέρει» κατά τη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας άλλα 51 εκατ. ευρώ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δικαστικές αρχές θεωρούν το προσφερόμενο ποσό αναντίστοιχο, καθώς η συνολική ζημία του Δημοσίου για την υπόθεση της Proton Bank έχει υπολογιστεί στα 700 εκατ. ευρώ. Παράλληλα ο κ. Λαυρεντιάδης εμπλέκεται και στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου- επίκειται κλήση από τον ανακριτή για να απολογηθεί- ενώ έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος και για την υπόθεση απόπειρας σε βάρος άλλου επιχειρηματία.