05 Φεβρουαρίου 2014

Σίβυλλα alert! Γιατί η Ντάσα Αμπράμοβιτς επισκεπτόταν όλα τα μοναστήρια της Κεφαλονιάς;

Η Ντάσα Ζούκοβα επέλεξε μίνι φόρεμα του Emilio Pucci. Σε χρώματα μπλε και λευκό. Ένα φουστάνι εμπνευσμένο από τα καυτά καλοκαίρια του Peter Dundas στην αγαπημένη του Νάξο. Το συνόδευε με Greek Ancient Sandals. Τα σανδάλια από χειροποίητο δέρμα τα οποία έχουν κατακτήσει την διεθνή αγορά. Πέρα από την παπουτσοθήκη της κυρίας Ντάσα Ζούκοβιτς-Αμπράμοβιτς, βρίσκονται στις ιλουστρασιόν σελίδες των μεγάλων περιοδικών μόδας όπως η “Vogue”, το “Marie Claire”, το “W”, το “Tatler” και βέβαια το “Net-a-porter.com”.
Η σύζυγος του Ρώσου ολιγάρχη είχε συμπληρώσει το ντύσιμό της με σκουλαρίκια από μπλε διαμάντια της international ελληνίδας Ιλεάνας Μακρή. Σκουλαρίκια τα οποία είχε προμηθευτεί από το Barneys της Νέας Υόρκης.

Η Ντάσα απίστευτα όμορφη, καλλίγραμμη και sexy, συνοδευόμενη από την προσωπική της φρουρά έκανε μία από τις καθημερινές της επισκέψεις στα αγαπημένα της μοναστήρια της Κεφαλονιάς. Η σύζυγος του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, σημαντική συλλέκτρια η ίδια, λάτρης της τέχνης και ιδιοκτήτρια της πολυσυζητημένης γκαλερί “Garage”(μεταφέρθηκε πριν μερικούς μήνες από την Μόσχα σε ένα τεχνητό νησάκι στην Νέα Ολλανδία) περνάει αρκετές μέρες από τα καλοκαίρια της στην Κεφαλονιά. Η ωραία Ντάσα, πρώην μοντέλο, κόρη πάμπλουτου εμπόρου όπλων (βρέθηκε για ένα διάστημα στις ρωσικές φυλακές όπως αρκετοί συμπατριώτες του ολιγάρχες) έφθανε στο πανέμορφο νησί των Επτανήσων με την υπερπολυτελή θαλαμηγό “Eclipse”. Ένα πλωτό βασίλειο το οποίο κάθε καλοκαίρι κάνει μεγάλες κρουαζιέρες στην Μεσόγειο. Το ζεύγος Αμπράμοβιτς φιλοξενεί στο υπερσύγχρονο yacht φίλους και συνεργάτες των επιχειρήσεών τους.

Το “Eclipse” στην ΚεφαλονιάΣυνήθως το ταξίδι ξεκινάει από την νότια Γαλλία για να καταλήξει στις ελληνικές θάλασσες. Ο Ρόμαν και η Ντάσα τρέφουν ιδιαίτερη αδυναμία στην Κεφαλονιά και τα άλλα καταπράσινα νησιά του Ιονίου πελάγους. Μετά τα Επτάνησα το “Eclipse” καταλήγει στις Σπέτσες και το Πόρτο Χέλι των μεγαλοεφοπλιστών και ισχυρών επιχειρηματιών. Οι Αμπράμοβιτς μάλιστα σκέφτονταν να βαφτίσουν την πρώτη τους κόρη σε ιδιόκτητη περιοχή η οποία βρίσκεται στο πίσω μέρος του νησιού της Μπουμπουλίνας («βλέπει» στην Σπετσοπούλα) και ανήκει σε old money οικογένεια εφοπλιστών. Τελικά η βάφτιση δεν έγινε εκεί μάλλον γιατί δεν χωρούσαν να «αγκυροβολήσουν» στην περιοχή οι ογκώδεις θαλαμηγοί των πάμπλουτων φίλων τους. Φίλοι και συγγενείς οι οποίοι θα έφθαναν από διάφορα σημεία του πλανήτη. Η Ντάσα επιλέγει συνήθως για τα οικογενειακά parties την super glamorous βίλλα στην Αντίμπ. Αυτή που αγόρασαν μαζί με το σύζυγό της από τους Νιάρχους.

Η Ντάσα λάτρης των μοναστηριών και βυζαντινών εικόνων
Η Ντάσα όπως λέει στους φίλους της είναι ερωτευμένη με την πανέμορφη, πολύπαθη Κεφαλονιά του «Λοχαγού Κορέλι», την Κεφαλονιά της Πενέλοπε Κρουζ και του Νίκολας Κέιτζ. Η κ. Αμπράμοβιτς ενδιαφέρθηκε μάλιστα για το τι ακριβώς συμβαίνει στο νησί των ονειρεμένων της καλοκαιρινών διακοπών. Αμέσως μόλις άκουσε την είδηση για τους σεισμούς. Η κ. Αμπράμοβιτς επικοινώνησε με φίλη της, σύζυγο ισχυρού εφοπλιστή στο ελληνικό lobby του Λονδίνου. Αν η Ντάσα, σύζυγος του billionaire Αμπράμοβιτς… βοηθούσε και οικονομικά ακόμα καλύτερα. Ίσως έτσι η Κεφαλονιά να ήταν έτοιμη, πανέμορφη και… σίγουρη για τον εαυτό της να την υποδεχθεί το καλοκαίρι.

Η Ντάσα Ζούκοβα γνωρίζει πολύ καλά το νησί. Το κέντρο με τα παραδοσιακά κτίσματα, τα χωριουδάκια, τις πανέμορφες παραλίες. Πολύ καλύτερα βέβαια γνωρίζει τα μοναστήρια του νησιού. Η Ντάσα έχει επισκεφθεί τα περισσότερα από αυτά. Οι γνώσεις της γύρω από το Βυζάντιο και τις πολύτιμες εικόνες είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

Το έργο του Άλεν Τζόουνς και οι αντιδράσεις
Η κ. Αμπράμοβιτς ξαφνιάζει μέσα από τις επιλογές και την έντονη προσωπικότητά της. Λάτρης της μοντέρνας τέχνης, προκαλεί αρκετές φορές με «κινήσεις» οι οποίες χαρακτηρίζονται extreme και προκαλούν αντιδράσεις. Όπως μερικές μέρες πριν όταν φωτογραφήθηκε πάνω σε ένα προκλητικό έργο του Άλεν Τζόουνς (κάποιοι ανόητοι δήθεν γνώστες των πάντων στην Ελλάδα μπέρδεψαν τον διάσημο εικαστικό με τον βρετανικής καταγωγής διακοσμητή Άλαν Τζόουνς ο οποίος ένα μέρος του χρόνου μένει στην Αθήνα). Τα καλογυμνασμένα οπίσθια του πρώην μοντέλου Ζούκοβα κάθονταν πάνω στο έργο του Άλεν Τζόουνς. Η Ντάσα «ξεκουραζόταν» πάνω σε ένα περιώνυμο σκαμπό με την αισθαντική μορφή μιας μαύρης γυναίκας. Τίτλος του έργου «Τίποτε δεν είναι όπως ακριβώς νομίζετε». Η εκκεντρική Ντάσα η οποία μεγάλωσε στο ηλιόλουστο Λος Άντζελες και για ένα διάστημα ακολούθησε καριέρα μοντέλου δεν μπορούσε να φανταστεί ότι κάποιοι θα χαρακτήριζαν μια τέτοια κίνηση συνώνυμη του ρατσισμού. Η πάμπλουτη, sexy κ. Αμπράμοβιτς δεν θεώρησε ότι έκανε κάτι κακό. Απλά κάθισε πάνω στο σκαμπό-μαύρη γυναίκα. Φωτογραφήθηκε πάνω σε αυτό. Δεν σκέφθηκε ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις.

Ζωγράφισε το “Guilty”
Ο Τζόουνς έχει δημιουργήσει άλλωστε πολλά τέτοια έργα (απόδειξη οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε) τα οποία βρίσκονται σε πασίγνωστους χώρους τέχνης σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα έργα με αυτήν την παιχνιδιάρικη διάθεση που χαρακτηρίζει τους μεταμοντέρνους καλλιτέχνες αγοράζονται μανιωδώς. Περισσότερο από Ρώσους, Βραζιλιάνους και Τούρκους πολυεκατομμυριούχους οι οποίοι γεμίζουν τα διαμερίσματα, τις βίλλες και τις θαλαμηγούς τους με τέτοιου είδους έργα. Αξίας εκατομμυρίων δολαρίων. Μμμ! Ο Άλεν Τζόουνς! Οι billionaires τον αγοράζουν. Προηγείται όμως πάντα ο «πολύς» Τζεφ Κουνς. Ο πρώην σύζυγος της Τσιτσιολίνα είναι top. Μην ξεχνάμε ότι ο διεθνούς φήμης Έλληνας συλλέκτης Δάκης Ιωάννου του ζήτησε να «ζωγραφίσει» την θαλαμηγό του “Guilty”. Αναμένω την fashion icon Ντάσα η οποία ήταν στις περισσότερες κολεξιόν στο Παρίσι να έρθει και αυτό το καλοκαίρι στην «τραυματισμένη» Κεφαλονιά. Είναι μια κίνηση τεράστιας στήριξης στο νησί!

http://www.tovima.gr/blogs/article/?aid=564283