12 Φεβρουαρίου 2014

Η «Allianz» αγόρασε το 8,33% της Μπάγερν με 110 εκατ. ευρώ και έγινε το τρίτο Α στην ομάδα

Δεν είναι ψέμα! Η γερμανική πολυεθνική εταιρία «Allianz» ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο deal στην ιστορία της Bundesliga, αγοράζοντας το 8,33% των μετοχών της Μπάγερν Μονάχου έναντι 110 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε και επίσημα ο γερμανικός σύλλογος, ενώ την πρώτη αποκάλυψη έκανε η ηλεκτρονική έκδοση της «Bild» το βράδυ της Τρίτης. Η ασφαλιστική εταιρία θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη μέτοχος του βαυαρικού συλλόγου, καθώς μερίδια κατέχουν επίσης η...
Adidas και η Audi.

Η εταιρία αθλητική ένδυσης είναι η μεγαλομέτοχος με το 10%, το οποίο αγόρασε έναντι 75 εκατομμυρίων ευρώ το 2001, η αυτοκινητοβιομηχανία κατέχει το 9,09% των μετοχών που έκανε δικό της το 2009 έναντι 90 εκατομμυρίων ευρώ και πλέον ακολουθεί η «Allianz» που αναλογικά πλήρωσε το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό για να πάρει μερίδιο των μετοχών.

Με τα χρήματα που μπαίνουν στα ταμεία της Μπάγερν και μέσω «συμψηφισμού», ο σύλλογος αποπλήρωσε το χρέος που είχε στην ασφαλιστική εταιρία από την κατασκευή της «Allianz Arena» και πλέον οι Βαυαροί δεν χρωστούν ούτε ένα ευρώ για το γήπεδο τους.

Η Μπάγερν ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την συμφωνία και γνωστοποίησε ότι το ποσό θα δοθεί εξ ολοκλήρου για να αποπληρωθεί το χρέος για την κατασκευή του γηπέδου της ομάδας (Allianz Arena), το οποίο είχε κοστίσει 340 εκατ. ευρώ:

«Πρόκειται για μια ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και του Εκτελεστικού Συμβουλίου του συλλόγου. Με τρεις εταιρείες από την Βαυαρία, την Adidas, την Audi και πλέον την Allianz, η Μπάγερν έχει μαζί της τα τρία «Α» (Triple A). Είναι ένα όνειρο. Είμαστε πολύ περήφανοι και η κίνηση αυτή δείχνει την δυναμική του συλλόγου», δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Ούλι Χένες.

Ως γνωστόν, τα μέλη της πρωταθλήτριας Ευρώπης, που φτάνουν τις 223 χιλιάδες, κατέχουν το 81,8% των μετοχών της ομάδας και εφόσον ολοκληρωθεί η τεράστια αυτή συμφωνία, το ποσοστό θα πέσει κοντά στο 73%.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ