13 Φεβρουαρίου 2014

Ο επικίνδυνος κατακερματισμός της κεντροδεξιάς στον Δήμο Αθηναίων ευνοεί Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ

Άκρως επικίνδυνος μπορεί να χαρακτηριστεί ο κατακερματισμός της κεντροδεξιάς στον Δήμο Αθηναίων ενόψει δημοτικών εκλογών, ειδικά για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας που έχει κυρίως σημειολογική σημασία.

Ας δούμε ορισμένα δεδομένα.

Ο Α. Σπηλιωτόπουλος θα εκπροσωπήσει την ΝΔ.
Ωστόσο ρήγμα στην επιλογή της ΝΔ θα προκαλέσει ο Κακλαμάνης που είναι και αυτός υποψήφιος ως ανεξάρτητος.

Ορισμένοι, κομματικοί εγκάθετοι ήδη σπεύδουν να απαξιώσουν τον Κακλαμάνη αλλά θυμίζουμε για όσους έχουν επιλεκτική μνήμη ότι μπορεί να βγήκε ο Καμίνης δήμαρχος Αθηναίων αλλά στον πρώτο γύρο ο Κακλαμάνης είχε κερδίσει με 34,97% ή 67.576 ψήφους.

Ο Κακλαμάνης έχει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα στην Αθήνα, από ότι ο Α. Σπηλιωτόπουλος και σίγουρα θα κόψει ποσοστά ο βουλευτής της ΝΔ από την ΝΔ για τον Δήμο Αθηναίων.

Όμως ένας σημαντικός παράγοντας που όχι μόνο δεν πρέπει να υποτιμηθεί αλλά να αναγνωριστεί ως απόλυτα επιτυχημένη επιλογή είναι του Η. Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής.

Μόνο και μόνο ότι κατάφερε ο Κασιδιάρης να υποχρεώσει σε αναδίπλωση βασικά προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ, αρνούμενα να αναλάβουν τον δύσκολο ρόλο διεκδίκησης του δήμου Αθηναίων, φοβούμενοι την ήττα είναι επιτυχία.

Είναι επίσης επιτυχία ότι ο Κασιδιάρης για πολλούς θα βρίσκεται στον β΄ γύρο που αν συμβεί έχει μεγάλες πιθανότητες να εκλεγεί.

Αν ληφθεί υπόψη ότι η Χρυσή Αυγή με τον Μιχαλολιάκο για υποψήφιο Δήμαρχο είχε λάβει 5,29% ή 10.222 ψήφους το 2010 και με το ρεύμα που έχει η Χρυσή Αυγή λόγω των λαθρομεταναστών και της πλήρους υποβάθμισης του κέντρου της Αθήνας έχει μεγάλες πιθανότητες να περάσει στον δεύτερο γύρο.

Στην κούρσα διεκδίκησης του δήμου Αθηναίων πρέπει να συμπεριληφθεί και ο Πολύδωρας ο οποίος θα στηρίξει τον Κακλαμάνη ενώ υποψηφιότητα έθεσε και ο Καπερνάρος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Άρα η κεντροδεξιά έως την εθνικιστική δεξιά εμφανίζεται με πολλές υποψηφιότητες με τον Η. Κασιδιάρη από την Χρυσή Αυγή να έχει ένα άτυπο πλεονέκτημα, η φήμη προηγείται των γεγονότων…

Από την πλευρά της κεντροαριστεράς κατέρχεται ο Καμίνης ο νυν δήμαρχος της Αθήνας που θα στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ άρα είναι καταδικασμένος και ο Σακελλαρίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ που όμως ενώ στηρίζεται στην δυναμική που έχει αναπτύξει ο ΣΥΡΙΖΑ – είναι πρώτο κόμμα και πρώτο σε παράσταση νίκης – δεν είναι αναγνωρίσιμο πρόσωπο.

Οι εκρηκτικοί συνδυασμοί

Αν ο Σακελλαρίδης του ΣΥΡΙΖΑ περάσει στον δεύτερο γύρο και ο Σπηλιωτόπουλος της ΝΔ το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα εκλεγεί ο Σπηλιωτόπουλος.

Αν περάσει στον δεύτερο γύρο ο Η Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής με αντίπαλο τον Σακελλαρίδη του ΣΥΡΙΖΑ θα εκλεγεί ο Κασιδιάρης.

Αν περάσει στον δεύτερο γύρο ο Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής με τον Σπηλιωτόπουλο της ΝΔ θα εκλεγεί ο Σπηλιωτόπουλος της ΝΔ καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει Σπηλιωτόπουλο.

Μόνο και μόνο ότι θα βρεθεί στον δεύτερο γύρο ο Κασιδιάρης θα είναι νίκη για την Χρυσή Αυγή.

www.bankingnews.gr