04 Φεβρουαρίου 2014

Ρε σάλτα και γαμ@σου! Λαμόγιο! Φιλιππίδης: Διώκομαι πολιτικά γιατί είμαι φίλος του Κ. Καραμανλή

Για πολιτική δίωξή του, με απώτερο στόχο τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, κάνει λόγο ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης. «Η δίωξη μου είναι πολιτική. Επειδή ξέρουν ότι ο Κώστας Καραμανλής ήταν φίλος μου θέλουν να τον πλήξουν μέσω εμού» φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του τουρκικού δικαστηρίου.

Όπως προκύπτει από την απόφαση που διαβιβάστηκε σήμερα το πρωί στην εισαγγελία εφετών της Αθήνας, η δικηγόρος του ανέφερε ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης είναι πολιτικά διωκόμενος στην Ελλάδα ως στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Κατά πληροφορίες του ΣΚΑΙ, η δικηγόρος του πρόσθεσε ότι η δίωξη σε βάρος του Άγγελου Φιλιππίδη στοχεύει στο να πληγεί ο πρώην πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, το απόγευμα της Δευτέρας, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του χωρίς να έχει ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του Δικαστηρίου αφορά το πρώτο ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί σε βάρος του καθώς εκκρεμεί και δεύτερο.

Ο Εισαγγελέας εκδόσεων Γιάννης Αγγελής έχει ήδη αποστείλει στις τουρκικές αρχές έγγραφο με το οποίο ζητεί να κρατηθεί ο κατηγορούμενος μέχρι να εκδικαστεί και το δεύτερο διεθνές ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί σε βάρος του Άγγελου Φιλιππίδη.