03 Φεβρουαρίου 2014

Επιασε πάτο ο Θορπ -Η αστυνομία μάζεψε από το δρόμο τον Ολυμπιονίκη, περιπλανιόταν υπό την επήρεια "ουσιών " (έτσι λέμε την πρέζα αν αφορά τους διάσημους)

Στο σκοτεινό «πηγάδι» της κατάθλιψης έχει βυθιστεί για τα καλά πλέον ο Ιαν Θορπ, που βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Τα ξημερώματα της Δευτέρας η αστυνομία μάζεψε από τους δρόμους του Σίδνεϊ τον Αυστραλό Ολυμπιονίκη της κολύμβησης, ο οποίος βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών.

Ο 31χρονος, που έχει μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημά του με την κατάθλιψη και τον αλκοολισμό, οδηγήθηκε για δεύτερη φορά στο νοσοκομείο μέσα σε λίγες εβδομάδες, σύμφωνα με το Ten News. Το δημοσίευμα αναφέρει πως ένα 14χρονο αγόρι ενεργοποίησε το συναγερμό του σπιτιού του, όταν άκουσε ένα θόρυβο από το δρόμο τις πρώτες πρωινές ώρες και είδε τον Θορπ να προσπαθεί να διαρρήξει ένα φορτηγάκι.

Ο κολυμβητής ήταν ζαλισμένος, καθώς βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών και η αστυνομία τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Λίγες ώρες αργότερα ο μάνατζερ του κολυμβητή επιβεβαίωσε πως ο 31χρονος μπήκε σε ιδιωτική κλινική για να καταπολεμήσει την κατάθλιψη. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ολυμπιονίκης ήταν ζαλισμένος εξαιτίας ενός κοκτέιλ αναλγητικών και αντικαταθλιπτικών χαπιών.

Είχαν προηγηθεί δημοσίευμα της προηγούμενης εβδομάδας που ανέφερε την εισαγωγή του Θορπ σε κλινική, αλλά ο μάνατζερ του αθλητή το είχε απορρίψει λέγοντας πως απλά είχε υποβληθεί σε μία επέμβαση στον ώμο.

Ο κάτοχος πέντε χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων -κι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ανθρώπους στην Αυστραλία- είχε αποκαλύψει το πρόβλημά του στην αυτοβιογραφία του το 2012. Σε αυτή μίλησε, για πρώτη φορά, για τη συνεχή μάχη του με την κατάθλιψη -ακόμη και την εποχή που ήταν στο αποκορύφωμα της καριέρας του στις πισίνες-, κάτι δεν γνώριζαν ούτε οι γονείς του.()