27 Φεβρουαρίου 2014

Στήριξη Σαμαρά στον Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν

Οι δυο πολιτικοί είχαν τηλεφωνική επικοινωνία την Πέμπτη

Την υποψηφιότητα του φιλέλληνα Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στηρίζει ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς και το κόμμα της ΝΔ.

Οι δυο πολιτικοί είχαν τηλεφωνική επικοινωνία νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης με πρωτοβουλία του πρώην Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, ο οποίος και ζήτησε την στήριξη του κ. Σαμαρά ενόψει της εκλογικής διαδικασίας που θα γίνει το διήμερο 6-7 Μαρτίου στο Δουβλίνο.

Ο Πρωθυπουργός του επεσήμανε την στήριξή του στο πρόσωπό του, αναγνωρίζοντας την βοήθεια που προσέφερε τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας τις ελληνικές θέσεις, ειδικά εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Στην Ιρλανδία, οι ηγέτες της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς θα αποφασίσουν ποιος θα είναι ο υποψήφιός τους για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην εκλογική αναμέτρηση μέχρι στιγμής είναι εκτός από τον κ. Γιούνκερ, ο απερχόμενος Επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ και ο πρώην πρωθυπουργός της ΛετονίαςΒάλντις Ντομπρόβσκις.

Στο «παιχνίδι» όμως ενδέχεται να εισέλθει την ύστατη στιγμή και ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός Έντα Κένι, τον οποίο προωθούν οι Βρετανοί, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως ο κ. Γιούνκερ στηρίζεται από την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Ραβανός Αρης
ΤΟ ΒΗΜΑ