11 Φεβρουαρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Σότσι: Σάλος από το βίντεο γυμνής Λιβανέζας αθλήτριας του αλπικού σκι

Σάλο στο Λίβανο και την αποστολή του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση βίντεο από τα παρασκήνια φωτογράφισης της αθλήτριας του αλπικού σκι, Ζάκι Σαμούν, για τις ανάγκες ημερολογίου.

Αυτό που έχει σοκάρει το Λίβανο είναι το γεγονός ότι στο βίντεο αλλά και σε φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο η 22χρονη Σαμούν εμφανίζεται με το στήθος γυμνό.


Μετά τη «χιονοστιβάδα» σχολίων στο διαδίκτυο, τα οποία ποικίλλουν από δριμεία κριτική ως επαίνους, η αθλήτρια του σλάλομ ζήτησε δημοσίως συγγνώμη με ανακοίνωση που ανάρτησε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, υποστηρίζοντας ότι δεν έπρεπε να δημοσιευθεί το βίντεο, παρά μόνο οι φωτογραφίες.

«Το βίντεο αποτελεί μέρος από τα παρασκήνια. Δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθεί» έγραψε η ίδια.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη σε όλους σας, γνωρίζω ότι ο Λίβανος είναι μια συντηρητική χώρα και ότι το βίντεο αυτό δεν ταιριάζει στην εικόνα που αντανακλά ο πολιτισμός μας» προσέθεσε.

«Το μόνο που σας ζητάω είναι να σταματήσετε να προβάλλετε το βίντεο, καθώς αυτό θα με βοηθήσει να συγκεντρωθώ σε αυτό που είναι σημαντικό την παρούσα στιγμή: την προπόνησή μου και τους αγώνες» υποστήριξε η νεαρή αθλήτρια. Όμως ο υπουργός της Νεότητας και του Αθλητισμού του Λιβάνου, Φάισαλ Καράμε, αντέδρασε έντονα ζητώντας να παρθούν μέτρα εναντίον της σκιέρ από την Ολυμπιακή Επιτροπή του Λιβάνου με στόχο να «προφυλαχθεί η υπόληψη του Λιβάνου».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ