17 Φεβρουαρίου 2014

Στο παρά πέντε της επιστροφής Τόμσεν;

Για το Eurogroup που γίνεται αύριο στις Βρυξέλλες αναχώρησε ο Πολ Τόμσεν επικεφαλής κλιμακίου του ΔΝΤ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στις ΗΠΑ, Μιχάλης Ιγνατίου.

Από τα όσα θα συζητηθούν στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα εξαρτηθεί και η επιστροφή του κ. Τόμσεν στην Αθήνα. Πάντως σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και χωρίς να υπάρξει άλλο απρόοπτο ο κ. Τόμσεν θα βρίσκεται στην Ελλάδα το αργότερο μέχρι την Πέμπτη.

Αξιωματούχος του ΔΝΤ ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι τα ανοιχτά θέματα είναι πολλά ο κ. Τόμσεν επιθυμεί να επιστρέψει και να ολοκληρώσει την επιθεώρηση, η οποία ήδη έχει καθυστερήσει αρκετά. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά τόνισε η ίδια πηγή στο MEGA η απόφαση για επιστροφή σημαίνει και απόφαση για ολοκλήρωση της επιθεώρησης. Εάν όλα ολοκληρωθούν τότε η τρόικα θα επιστρέψει στην Ελλάδα τον Ιούλιο.

Το Ταμείο ζητά άμεσα λύση για το θέμα του χρηματοδοτικού κενού και όπως φαίνεται υπάρχει διαφωνία με τους Ευρωπαίους που συνεχίζουν τις καθυστερήσεις. Ωστόσο πηγές του ΔΝΤ σημειώνουν πως υπάρχει εμπιστοσύνη και η εκτίμηση ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα βρουν άμεσα λύση.