04 Φεβρουαρίου 2014

Απαγόρευσαν στις καθαρίστριες της Βουλής τον φτηνό καφέ

«Λυπάμαι κυρία μου δεν μπορώ να σας φτιάξω καφέ. Η εντολή που μας ήρθε είναι να μην φτιάχνουμε σε κανέναν άλλο καφέ εκτός των αστυνομικών» είπε ο καφετζής στην καθαρίστρια που τον κοίταζε αποσβολωμένη σαν να την χτύπησε κεραμίδα στο κεφάλι.

«Μα τις καθαρίστριες δεν τις θέλουν στο καλό καφενείο της Βουλής, θα τις διώξουν και από δω τώρα;» διερωτήθηκε ένας αστυνομικός.

Στα πλαίσια λοιπόν του «ελεύθερου ανταγωνισμού» απαγορεύεται από δω και πέρα το φτηνό ρόφημα. Οι υπάλληλοι της Βουλής, οι καθαρίστριες, οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης θα έχουν από δω και στο εξής πρόσβαση στον καφέ μόνο στο καφενείο της Βουλής.

Μόνο που θα είναι λιγάκι πικρός, γιατί θα κοστίσει κάτι παραπάνω. Από 0,25 λεπτά που έχει στους αστυνομικούς θα ανέβει στο 1,40 που πληρώνει κανείς στο «καλό» καφενείο.

Εκτός κι αν ο ιδιοκτήτης του καφενείου και του εστιατορίου... τρελάθηκε. Και προσφέρει καφέ α λα αστυνομικά, στην τιμή των 0,25 λεπτών.

Και καλά εκείνος που έδωσε την εντολή να απαγορευτεί ο καφές στις καθαρίστριες κάνει τη δουλειά του γιατί κάπου αποσκοπεί, εκείνος που ζήτησε να μπει σε εφαρμογή η απαγόρευση θα έχει το θάρρος να ενημερώσει και μας γιατί το έκανε;

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία…

Επιτέλους, ένας σ’ αυτό το «Ναό της Δημοκρατίας» δεν θα παρέμβει για να πει: «Φτάνει ως εδώ η ασυδοσία!».

Λάμπρος Παναγιώτου
zougla.gr