18 Φεβρουαρίου 2014

Ο Τσίπρας επιλέγει σκληρό ροκ αλά Λαλιώτη, αλλά ο κόσμος δεν τσιμπάει

Με τακτικές Ανδρέα Παπανδρέου ο Τσίπρας προσπαθεί να στρέψει το ενδιαφέρον από την πραγματική ατζέντα των αυτοδιοικητικών εκλογών σε μια ευθεία πολιτική σύγκρουση για τα μνημόνια και την τρόικα.
Απέλπιδα προσπάθεια πόλωσης του προεκλογικού κλίματος επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφιοτήτων για τους δήμους Αθήνας και Πειραιά αλλά και της περιφέρειας Αττικής.

Με τακτικές Ανδρέα Παπανδρέου προσπαθεί να στρέψει το ενδιαφέρον από την πραγματική ατζέντα των αυτοδιοικητικών εκλογών σε μια ευθεία πολιτική σύγκρουση για τα μνημόνια και την τρόικα.

Για το λόγο αυτό εξαπέλυσε προσωπική επίθεση σε βάρος του Αντ. Σαμαρά λέγοντας «δεν ζούμε ούτε σε ροζ σύννεφα, ούτε στον κόσμο του πρωτογενούς πλεονάσματος ψέματος, απάτης ή αυταπάτης που ζουν άλλοι».

Έθεσε και το ερώτημα αν «στην Ελλάδα υπάρχει success story ή ανθρωπιστική καταστροφή» για να απαντήσει λέγοντας ότι «όποιος πιστεύει ότι η τραγωδία είναι επιτυχία μπορεί να επιλέξει τον κ. Σαμαρά, τον εκλεκτό της κ. Μέρκελ».

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρέος να σταθεί εμπόδιο «στον αδίστακτο ταξικό αντίπαλο, τη διαπλοκή, τα μεγάλα συμφέροντα, την τραπεζοκλεπτοκρατία και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους».

Με φανερή την προσπάθεια να ξεφύγει λίγο από τα σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα που έχει με το αλαλούμ στην οικονομία, την πανσπερμία απόψεων και τις κακές επιλογές υποψηφίων, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να δημιουργήσει κλίμα με εξυπνακισμούς.

«Υπάρχει κάποιος ψυχίατρος στην αίθουσα;» ρώτησε ο κ. Τσίπρας συμπληρώνοντας ότι για όλα όσα τον κατηγορούν «μόνο ψυχίατρος μπορεί να εξηγήσει από τι πάσχουν εκείνοι που στο πρόσωπό μας βλέπουν θηρία, εξτρεμιστές, τυχοδιώκτες, κουκουλοφόρους, οπαδούς της βίας και από την άλλη στο ίδιο πρόσωπο, το δικό μας, βλέπουν αρνάκια έτοιμα να βολευτούν ήσυχα και ωραία στο σύστημα».

Είναι πλέον φανερή η αμηχανία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ζητήματα της οικονομίας δεν του βγαίνουν διότι δεν έχει να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Το θέμα των δημοτικών εκλογών δεν πάει καλά, αφού ο Σακελλαρίδης καταρρέει, ο Καρυπίδης τον πλήγωσε και ο Βουδούρης που τον στηρίζει, «τρώει άγριο ξύλο» στην Πελοπόννησο ενώ κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν ούτε να τον βλέπουν. Ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι θα επιλέξει το σκληρό ροκ αλά Λαλιώτη, αγνοώντας ότι ο κόσμος πια τους έχει πάρει χαμπάρι και δεν τσιμπάει. Λύσεις στα καθημερινά του προβλήματα, ζητά ο λαός κι όχι «καουμποΐστικες» και ψευτομάγκικες λογικές και «τσιτάτα» που θα παίξουν στα δελτία αλλά θα ξεχαστούν την άλλη μέρα.

Θα πάρει σύντομα το μάθημά του τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και οι εκλεκτοί του.