13 Φεβρουαρίου 2014

Δίωξη σε σούργελο δημοσιογράφο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν μπορεί ο κάθε καραγκιόζης να εκθέτει και να στοχοποιεί ανθρώπους των δυνάμεων ασφαλείας στη λογική της δήθεν ενημέρωσης του λαού... τι τον νοιάζει τον λαό αν ο τάδε στόχος φυλάσσεται από άνδρες της αντιτρομοκρατικής ή από βατραχανθρώπους του λιμενικού; Ωραία να μάθει ο λαός (το ξέρει άλλωστε) ότι φυλάσσονται κάποιοι στόχοι τρομοκρατών, αλλά το επιχειρησιακό κομμάτι από ποιούς φυλάσσεται και πως δεν ενδιαφέρει τον λαό αλλά τους συμπαθούντες από την κυρία τρομοκράτες... το ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έσπευσε πρώτη να βγάλει ανακοίνωση είναι ενδεικτικό του περί τίνος σούργελου πρόκειται αν και μια επίσκεψη στη σελίδα της είναι αρκετή αφού σε κάθε πρόταση υπάρχει τουλάχιστον μιά φορά η φράση "η χούντα που μας κυβερνά"
 
Στο κτίριο της Κρατικής Ασφάλειας κατέθεσε η δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, που δημοσίευσε στο blog «Πειρατικό Ρεπορτάζ» (του οποίου έχει την επιμέλεια), την πληροφορία για τη μετακίνηση βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος σε «ευαίσθητους» στόχους εκτός… λιμανιού.

Η κλήτευση της Πόπης Χριστοδουλίδου για κατάθεση στην Κρατική Ασφάλεια, έγινε μετά την προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της μετάδοσης στρατιωτικών μυστικών και της μετάδοσης μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας. Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Σύμφωνα με την ίδια, κατά τη διάρκεια της «απολογίας» της, της ασκήθηκαν πιέσεις για να «κατεβάσει» τη σχετική ανάρτηση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα επακολουθούσε εναντίον της άσκηση ποινικής δίωξης και παραπομπή της στα ποινικά δικαστήρια. Η δημοσιογράφος αρνήθηκε να «συμμορφωθεί» στις υποδείξεις των αρχών, δηλώνοντας ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν, όπως έκανε τα 34 χρόνια που υπηρετεί τη δημοσιογραφία.