02 Φεβρουαρίου 2014

Ποινική δίωξη για κακούργημα σε έναν αναρχοάπλυτο και στον Τούρκο για τα επεισόδια σε Μοναστηράκι - Σύνταγμα

Εντεκα από τους συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων στο Μοναστηράκι και την πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν την Κυριακή ενώπιον του Εισαγγελέα. Σε δύο από αυτούς ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ένας αφέθηκε ελεύθερος και οι υπόλοιποι θα οδηγηθούν τη Δευτέρα στο αυτόφωρο.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε κακουργηματική ποινική δίωξη σε βάρος δύο από τους συλληφθέντες. Ο πρώτος, ένας ανήλικος, κατηγορείται για διατάραξη κοινής ειρήνης και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και ο δεύτερος, ένας Τούρκος υπήκοος, αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών και φθορές. Το κακούργημα έγκειται στο ότι και οι δύο είχαν τα πρόσωπά τους καλυμμένα.

Οι άλλοι οκτώ θα οδηγηθούν, αύριο Δευτέρα, στο Αυτόφωτο Μονομελές Πλημμελειοδικείο προκειμένου να δικαστούν για διατάραξη κοινής ειρήνης. Ενας ανήλικος κατηγορούμενος, σε βαθμό πλημμελήματος, αφέθηκε ελεύθερος. Νωρίτερα είχαν αφεθεί ελεύθεροι, με προφορική εντολή του εισαγγελέα ανηλίκων, ακόμη τρεις ανήλικοι.