26 Φεβρουαρίου 2014

Πότε την κηδεύουμε και επίσημα;; Συνταγματικό το "μαύρο" στην ΕΡΤ με τη βούλα του ΣτΕ

Η Ολομέλεια του ΣτΕ φαίνεται πως αποφάσισε ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν και νόμιμο και συνταγματικό, όπως και των θυγατρικών εταιρειών της.

Το ΣτΕ θεωρεί πως το κλείσιμο ήταν μικρής διάρκειας, αφού σε μικρό σχετικά διάστημα λειτούργησε νέος κρατικός τηλεοπτικό φορέας.
Την προσφυγή είχε καταθέσει η "Πανελλήνια Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης" (ΠΟΣΠΕΡΤ) και ο πρόεδρός της Παναγιώτη Καλφαγιάννη. Ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία η απόφαση με την οποία σταμάτησε η εκπομπή του σήματος της ΕΡΤ.

Στις 11 Ιουνίου, η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ και απολύει 2.656 εργαζόμενους. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, διακόπτεται το σήμα. Το «λουκέτο» στην ΕΡΤ, προκαλεί θύελλα αντιδράσεων και μεγάλη κυβερνητική κρίση.

Στις 10 Ιουλίου εκπέμπει πρόγραμμα η ΕΔΤ, που στη συνέχεια έγινε ΔΤ. Εργαζόμενοι της ΕΡΤ, παρέμειναν επί 5 μήνες στην Αγία Παρασκευή, κάνοντας εκπομπές. Τα ξημερώματα της 7ης Νοεμβρίου τα ΜΑΤ, έκαναν έφοδο στο κτίριο, και το εκκένωσαν.