18 Φεβρουαρίου 2014

Αντώνη φάε τη σκόνη του!! Ο Τσίπρας είπε το "Δεν Πιστεύω" σε ελληνικά, αγγλικά... και αργεντίνικα όσο το θέατρο τον χειροκροτούσε όρθιο

Αποθεώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας , όταν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στο θέατρο "Ακροπόλ", είπε το " Σύμβολο της μη Πίστης" και μάλιστα στα ελληνικά στα αγγλικά, όσα ξέρει τέλος πάντων, αλλά και στα αργεντίνικα! Ο γνωστός άθεος πολιτικός αρχηγός έστειλε για βρούβες τον Σαμαρά που μία μέρα πριν είχε πει στο Αγιον Ορος απέξω το " Πιστεύω". Στην πραγματικότητα όμως...
δεν τόλεγε απέξω, αλλά υπήρχε απέναντί του οτοκιού της ΔΤ από το οποίο το διάβαζε. Γι' αυτό τα μάτια του ήταν καρφωμένα σε ένα σημείο.

Εν πάση περιπτώσει το ιστορικό θέατρο "Ακροπόλ" που είχε γνωρίσει μεγάλες στιγμές , κυρίως επιθεωρησιακές, γνώρισε ακόμα μεγαλύτερες όταν ο κ. Τσίπρας είπε το " Σύμβολο της μη Πίστης" στα ελληνικά.

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ 

"Δεν πιστεύω σε ένα Θεό, Πατέρα παντοκράτορα, δημιουργό του οὐρανου και της γης και όλων όσων φαίνονται και δε φαίνονται. Παραμύθια.

Δεν πιστεύω σε κάποιον δήθεν Κύριο Ἰησοῦ Χριστό, το μοναχοπαίδι του Θεού , που από τον Πατέρα προαιώνια γεννήθηκε στο φως που γεννήθηκε από το φως , στον αληθινό Θεό που προέρχεται από τον αληθινό Θεό , πού γεννήθηκε και δεν πλάστηκε, που είναι της ίδιας ουσίας μέ τον Πατέρα, και άλλα τέτοια παραμύθια της Χαλιμάς. 

Τάχα ότι Αυτός για εμάς τους ἀνθρώπους και για τη σωτηρία μας κατέβηκε από τους ουρανούς και πήρε σάρκα, άκουσον - άκουσον , από την Παρθένο Μαρία με την ενέργεια του Ἁγίου Πνεύματος κι έγινε άνθρωπος. 

Πού τα λέτε τα πράγματα αυτά κύριε Σαμαρά; Ο Σύριζα το πρώτο που θα κάνει είναι να καταργήσει το " Πιστεύω". 

Και τι μας λέει μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ; 

Και σταυρώθηκε και βασανίστηκε και τάφηκε αυτός ο Κύριος για μας στην εποχή του Ποντίου Πιλάτου. Και αναστήθηκε, σύμφωνα με τη "Δημοκρατία" που κυκλοφορεί με σιντί " Πιστεύω", μετά από τρεις μέρες. 

Μόνο βίντεο με την Ανάσταση , από τη γνωστή μονταζιέρα δεν μας έδειξαν. 

Και τι μας είπαν μετά; Ανέβηκε στούς ουρανούς καί κάθισε στην ακροδεδεξιά του Πατέρα. Σιγά μην ήταν και του Μαρινάκη. 

Καί πάλι θα ῾ρθει με δόξα για νά δικάσει και τούς ζωντανούς και τους νεκρούς . Ας γίνει πρώτα η δίκη Λαγκάρντ και βλέπουμε.

Δεν Πιστεύω επίσης και στο Αγιο Πνεύμα , που έχει , μας λένε , κυριότητα, δίνει ζωή, που στέλνεται από τον Πατέρα, νάτος πάλι. 

Δεν Πιστεύω και στην εκκκλησία που δεν είναι μία , αγία τάχα και καθολική και αποστολική. Σιγά μην τα χάψουμε αυτά, κύριε Σαμαρά.

Τέλος δεν παραδέχομαι ότι με ένα Βάπτισμα συγχωρούνται οι αμαρτίες. Κσι ούτε περιμένω την ανάσταση των νεκρών. Και ούτε τα φούμαρα για την αιώνια ζωή. 

Ἀμήν! 

Βενσερέμος!"

Σείστηκε το "Ακροπόλ" στο τέλος του "Συμβόλου της μη πίστης " και ο Αλέξης Τσίπρας είπε με απαίτηση του κοινού λίγο από το " Δεν πιστεύω" στα εγγλέζικα, με τον τρόπο που μόνο αυτός γνωρίζει από το γυμνάσιο:

"We believe in one God, the Father Almighty, creator of heaven and earth and all that it appear and do not appear. Tales. I do not believe someone supposedly Lord Jesus Christ, only child" ....

.....,, Amin!

Venceremos!!

Λίγο πριν πέσει η αυλαία και τελειώσει η επιθεώρηση ο Αλέξης ξεσήκωσε ακόμα περισσότερο τα πλήθη που τον χειροκροτούσαν όρθιοι όσο έλεγε το "Δεν πιστεύω" στα αργεντίνικα!!

No Creo en Dios, Padre todopoderoso, creador del Cielo y de la Tierra.

No Creo en Jesucristo su único Hijo, Nuestro Señor,

que fue concebido por obra y gracia del Espíritu Santo;

nació de Santa María Virgen;

padeció bajo el poder de Poncio Pilato;

fue crucificado, muerto y sepultado;

descendió a los infiernos;

al tercer día resucitó de entre los muertos;

subió a los cielos y está a la diestra de Dios Padre;

desde allí ha de venir a juzgar a los vivos y a los muertos.

No Creo en el Espíritu Santo, en la Santa Iglesia Católica,

la comumión de los Santos en el perdon de los pecados

la resurrección de los muertos y la vida eterna.

Venceramos.

Μετά άνοιξαν τα φώτα, οι ηθοποιοί υποκλίθηκαν και άλλη μια επαναστατική μέρα τελείωσε....

(με μερικές αλλαγές από το http://www.newsit.gr/default.php?pname=PameLouketo&art_id=270568&catid=48)