26 Φεβρουαρίου 2014

Μια χαρά επιλογή! Ο Κουμουτσάκος υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής.

Όπως επισημαίνει...
το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η απόφαση ελήφθη χθες σε συνάντηση που είχαν ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον κ. Κουμουτσάκο στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός και ο κ. Κουμουτσάκος ήταν σε συζητήσεις για το ζήτημα εδώ και καιρό και η απόφαση οριστικοποιήθηκε σε χθεσινή τους συνάντηση στο Στρασβούργο.

Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του νυν περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, για τον οποίο υπήρξαν γαλάζιες εισηγήσεις, ώστε να του δοθεί επισήμως το χρίσμα για να διεκδικήσει μία νέα θητεία στην περιφέρεια Αττικής.

Ποιος είναι ο Γιώργος Κουμουτσάκος

Ο Γεώργιος Κουμουτσάκος είναι ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1961 στην Αθήνα. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα Διπλωματίας, Στρατηγικής και Άμυνας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και Διεθνή Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών.

Το 1995-1997 υπηρέτησε στο Διπλωματικό Γραφείο του Προέδρου τη ς Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κωστή Στεφανόπουλου. Από το 1997 έως το 2001 εργάστηκε στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως αρμόδιος για θέματα ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας και άμυνας. Το 2001 τοποθετείται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα ως υπεύθυνος για θέματα διμερών σχέσεων, ελληνικής μειονότητας και σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αλβανίας, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2003. Αμέσως μετά αναλαμβάνει επικεφαλής στο γραφείο του τότε βουλευτή Επικρατείας και μετέπειτα Υπουργού Εξωτερικών, κ. Πέτρου Μολυβιάτη.

Από το Μάρτιο του 2004 διατέλεσε Εκπρόσωπος του Υπουργείου των Εξωτερικών έως τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009, οπότε και εκλέγεται με τη Νέα Δημοκρατία ευρωβουλευτής