14 Φεβρουαρίου 2014

Δεν παλεύεται ο λαϊκισμός! Βάφτισαν την προκαταβολή φόρου, φοροκλοπή και αύξηση φόρων... φυσικά το υπουργείο διαψεύδει ότι ισχύει

Και μόλις το ΥΠΟΙΚ διαψεύδει έχουν έτοιμη την κόντρα επίθεση --> "Μαζεύει το υπουργείο τη φοροκλοπή με τα εισοδήματα από ενοίκια" όπως λέει κι ο Ευαγγελάτος στο newsit... οι δε άλλοι του iefimerida, ενώ υπολόγιζαν τον φόρο στα παραδείγματα και πρόσθεταν την προκαταβολή φόρου που θα πήγαινε, όπως έλεγαν μόνοι τους και ψευδώς, στο 55% για μισθωτούς με παράλληλα εισοδήματα (ενοίκια, ελ επάγγελμα)... "ξεχνούσαν" να αφαιρέσουν...
την προκαταβολή φόρου που είχαν πληρώσει οι φορολογούμενοι το 2013, για να φαίνονται αυξημένοι οι φόροι!!

Τέλςο πάντων διαβάστε πως περιγράφει ο Ευαγγελάτος τα ψεύδη που έγραφαν το πρωί και αναγκάζονται να μαζέψουν:

- Δεν ισχύει, λέει το υπουργείο, η επιπλέον φορολόγηση για τα εισοδήματα
- Απίστευτες αντιδράσεις για την υπερφορολόγηση μισθωτών συνταξιούχων
- Η διάταξη αντικαταστάθηκε τον νέο νόμο λέει το υπουργείο για να καθησυχάσει

Σε διάψευση δημοσιευμάτων περί νέων επιβαρύνσεων μισθωτών και συνταξιούχων από προκαταβολές φόρου, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο, «οι αναφορές στα δημοσιεύματα αφορούν σε φορολογικές ρυθμίσεις που ίσχυαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, μέχρι και τη χρήση 2013 και δεν αφορούν τον Νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που ψηφίστηκε πρόσφατα και ισχύει από τη χρήση 2014 και εξής. Το αντίθετο ισχύει. Οι ρυθμίσεις που αναφέρονται στα δημοσιεύματα, διορθώθηκαν στο πλαίσιο του νέου Κώδικα».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «προκαταβολή φόρου θα υπολογίζεται πλέον μόνο στο εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχουν νέες επιβαρύνσεις, είτε άμεσες είτε έμμεσες, σε μισθωτούς και συνταξιούχους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Όλα ξεκίνησαν από τη διάταξη (ποια διάταξη ρε μαλάκ@ς; αυτή που έχετε στο κεφάλι σας;) που προβλέπει ότι εάν οι μισθωτοί ή οι συνταξιούχοι έχουν εισοδήματα από ακίνητα ή ελευθέριο επάγγελμα θα καταβάλουν προκαταβολή φόρου, ο οποίος θα προκύψει τόσο από τη φορολόγηση των αποδοχών ή των συντάξεων όσο και από τα ακίνητα ή το ελευθέριο επάγγελμα.

Για τα εισοδήματα από ενοίκια και ελευθέρια επαγγέλματα προβλέπεται και προκαταβολή φόρου 55%.

Κάπως έτσι όποιος μισθωτός ή όποιος συνταξιούχος έχει έστω και ένα ελάχιστο εισόδημα από κάποιο ενοίκιο καλείται να πληρώσει προκαταβολή φόρου στο 55% στο σύνολο των εισοδημάτων του... Αυτό, λέει τώρα το υπουργείο δεν ισχύει πλέον.