06 Φεβρουαρίου 2014

Δεν τον βλέπω καλά τον φωτογράφο που παρουσιάζει τους τλιμπάν σαν γκέι με eyeliner και τακούνια!

H Magnum είναι πιθανόν το πιο διάσημο πρακτορείο φωτογραφιών του κόσμου.Ο γερμανός φωτογράφος Thomas Dworzak μπήκε στο πρακτορείο το 2000. Το πρώτο του άλμπουμ σόκαρε γιατί φωτογράφισε τους Ταλιμπάν όπως κανείς άλλος ως τότε.
Οι φωτογραφίες του είχαν πάντα θέματα από πολέμους που κάλυπτε. Ωστόσο το άλμπουμ για τους πολεμιστές Ταλιμπάν αναστάτωσε την Αμερική που δεν ήθελε να ξέρει τίποτα για αυτούς τους οποίους πολέμησε και πολεμούσε, με μεγάλες απώλειες. Αντέδρασαν εναντίον του και οι ίδιοι οι Ταλιμπάν οι οποίοι τον απείλησαν και του έσπασαν τα γραφεία.
Οι φωτογραφίες του για τους πολεμιστές Ταλιμπάν δεν αποτυπώνουν μια πολεμική και σκληροτράχηλη πραγματικότητα σαν αυτή που γνωρίζουμε, αλλά μια εξωραϊσμένη εικόνα που ο ίδιος έδωσε.

«Με επέκριναν πολύ στην Ευρώπη. Οι άνθρωποι σοκαρίστηκαν και έλεγαν «Πώς τόλμησες να το κάνεις αυτό!». Με επέκριναν σαν να είχα παραβιάσει την αξιοπρέπεια των Ταλιμπάν. Δυσκολεύτηκα να δημοσιεύσω τις φωτογραφίες στη Νέα Υόρκη. Περιέργως αυτές οι φωτογραφίες είχαν μεγάλη απήχηση στον κόσμο των γκέι. Στη Γερμανία μάλιστα έγινε μια σειρά φωτογραφιών troll, πάνω στο ίδιο θέμα» δήλωσε ο ίδιος στο αμερικανικό vice, πριν από χρόνια.














Αυτό είναι το άλμπουμ troll που εκδόθηκε στη Γερμανία: