12 Μαρτίου 2014

Ποιος ελληνικός δρόμος βρίσκεται στους 10 πιο επικίνδυνους του κόσμου

Αν νομίζατε ότι οι ελληνικοί δρόμοι είναι από τους χειρότερους στον κόσμο... υπάρχουν και πολύ χειρότεροι! Όπως προκύπτει από έρευνα του διεθνούς Οργανισμού Για Ασφαλές Ταξίδι, προηγούνται οκτώ χώρες που έχουν ακόμα πιο κακοτράχαλους δρόμους από τους ελληνικούς και έπεται μόλις μία. Ιδού οι 10 χειρότεροι δρόμοι παγκοσμίως:
1. Βολιβία: The North Yungas altΤα πρωτεία κρατά η χώρα της λατινικής Αμερικής με τον επονομαζόμενο «δρόμο του θανάτου»! Ο North Yungas εκτείνεται σε 70 χιλιόμετρα πάνω στις Άνδεις από το La Paz στο Coroico. Οι γκρεμοί που τον περιβάλλουν έχουν βάθος 3.500 μέτρων... με δεκάδες αυτοκίνητα να έχουν πέσει μέσα. Συνεχείς ιλιγγιώδεις στροφές, ομίχλη και... κίνηση είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του.




2. Βραζιλία: BR-116Ο δεύτερος μεγαλύτερος δρόμος της Βραζιλίας έχει μήκος 960 μιλίων και ενώνει το Porto Alegre με το Rio di Janeiro. Το μεσαίο κομμάτι, μήκους περίπου 250 μιλίων, είναι διαβόητο για την συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων.

]


3. Κίνα: Αυτοκινητόδρομος Sichuan-TibetΤουλάχιστον 100.000 άνθρωποι λέγεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους στο δρόμο 1.240 μιλίων που ενώνει την επαρχία Sichuan και Θιβέτ. Χαρακτηριστικά του είναι το μεγάλο υψόμετρο, η ομίχλη και οι κατολισθήσεις.




4. Κόστα Ρίκα: Αυτοκινητόδρομος Pan AmericanΠρόκειται για έναν τεράστιο δρόμο 30.000 μιλίων που ενώνει την Αλάσκα με τη Νότια Αμερική. Το πιο επικίνδυνο κομμάτι του είναι το λεγόμενο Cerro de la Muerte, λόγω των πολλών στροφών, τις λακκούβες και τα απόκρημνα σημεία.



5. Φιλιππίνες: Halsema HighwayΟ “αυτοκινητόδρομος” βρίσκεται στο νησί Luzon, και διατρέχει την κεντρική Cordillera από το Baguio έως το Bontoc και συνεχίζει μέχρι το Tabuk και το Tuguegarao. Σε όλη τη διαδρομή πέφτουν συχνά πυκνά πέτρες, χαλίκια αλλά και βράχια κλείνοντας τον δρόμο για αρκετά μεγάλα χρονικά διαστήματα. Παρ’ όλα τα έργα για τη βελτίωσή του που δεν σταματούν ποτέ, υπάρχουν πάντα πέτρες και βράχια ικανά να σας σκοτώσουν! Ομίχλη, ανύπαρκτη φύλαξη και στοιχειώδης σήμανση, συμπλρώνουν το παζλ του τρόμου.




6. Εκουαδόρ: Cotopaxi VolcanΕίναι από τους χειρότερους δρόμους στον κόσμο, αφού σε πολλά σημεία δεν υπάρχει άσφαλτος αλλά χώμα. Συνδέει τον αυτοκινητόδρομο Pan American με το Εθνικό Πάρκο Cotopaxi Volcan στο Εκουαδόρ.




7. Αίγυπτος: Luxor-al HurghadaΟ πιο επικίνδυνος δρόμος της Αιγύπτου ενώνει δύο τουριστικές περιοχές: την πόλη Luxor στο νότο και την Hurghada στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας. Η επικινδυνότητά του συνίσταται όχι τόσο στην κακή κατασκευή του αλλά στις ενέδρες και τις επιθέσεις σε τουρίστες.



8. Μ. Βρετανία: A44Αν και δε θα περιμέναμε η Βρετανία να έχει επικίνδυνους δρόμους, ένα κομμάτι 25 μιλίων ανάμεσα στο Leominster και το Worcester «κάνει τη ζημιά» αφού δεν έχει ορατότητα. Σαν αποτέλεσμα τα τροχαία και μάλιστα με μετωπικές συγκρούσεις αποτελούν καθημερινότητα.



9. Ελλάδα: επαρχιακή οδός Πατιόπουλο-ΠερδικάκιΗ οδός Πατιόπουλο-Περδικάκι βρίσκεται στα Άγραφα ... και καλύτερα να μη σας βγάλει εκεί ο δρόμος. Συνήθως έχει κίνηση, είναι εξαιρετικά στενή και το οδόστρωμα ολισθηρό.



10. Ινδία: Grand TrunkΟ δρόμος GT, όπως είναι γνωστός, κατασκευάστηκε περίπου πριν 500 χρόνια και συνδέει τις ανατολικές με τις δυτικές περιοχές της Ινδίας. Μερικοί τον αποκαλούν «ποτάμι της ζωής» αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για εφιάλτη. Πέρα από την κακή κατάσταση του οδοστρώματος, οι Ινδοί δε φημίζονται και για τη δεινότητα τους στην οδήγηση!