01 Μαρτίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ: Μην ξεχνάμε και την "ειρηνική Μπολιβαριανή Επανάσταση" του ΣΥΡΙΖΑ: 17 οι νεκροί λόγω των φοιτητικών κινητοποιήσεων στη Βενεζουέλα

Τη ζωή τους έχασαν συνολικά 17 άνθρωποι κατά τη διάρκεια των φοιτητικών κινητοποιήσεων που συνταρράσουν τη Βενεζουέλα από την 4η Φεβρουαρίου, ενώ ακόμη 261 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με την Εισαγγελία της χώρας, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα νέο απολογισμό.

"Μετράμε μέχρι στιγμής 17 νεκρούς και 261 τραυματίες" δήλωσε η γενική εισαγγελέας, Λουίζα Ορτέγκα Ντίας, στους δημοσιογράφους, εξηγώντας ότι οι δικαστικές αρχές έχουν ξεκινήσει 27 έρευνες για υποθέσεις παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

"Η εισαγγελία δεν θα επιτρέψει υπό οποιοδήποτε πρόσχημα να καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα" προσέθεσε η ίδια, την ώρα που οι κατηγορίες για την καταστολή των διαδηλώσεων από τις δυνάμεις ασφαλείας ή ένοπλες ομάδες αγνώστων πολλαπλασιάζονται.

Σημειώνεται ότι από χθες η Ντίας είχε αναφέρει ότι "ένας νέος άνδρας πέθανε στο Κράτος του Καραμπόμπο ενώ απομάκρυνε ένα οδόφραγμα. Δέχτηκε μια σφαίρα καθώς καθάριζε το δρόμο".

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στις αρχές του Φεβρουαρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη ασφάλειας. Υποστηρίχθηκαν από την αντιπολίτευση και δεν έχουν κοπάσει στιγμή, ενώ εξαπλώνονται σε διάφορες πόλεις της χώρας που μετρά 2,6 εκατομμύρια φοιτητές.

Οι διεκδικήσεις επίσης έχουν διευρυνθεί εξαιτίας της κακής κατάστασης της οικονομίας και της αστυνομικής βίας.

www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27372&subid=2&pubid=33212991