17 Μαρτίου 2014

Πιστόριους: Είχε παραγγείλει όπλα αξίας 3.200 ευρώ!

Στο δικαστήριο ξανά η μητέρα της Ρίβα - Της έγνεψε από μακριά ο Πιστόριους, την πλησίασε η αδερφή του - Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε η αγάπη του Παραολυμπιονίκη για τα όπλα

Επτά όπλα είχε παραγγείλει ο Όσκαρ Πιστόριους λίγο πριν την ημέρα που δολοφόνησε τη Ρίβα Στέενκαμπ, τα οποία μάλιστα κόστισαν 3.200 ευρώ περίπου (48.500 ραντ Νότιας Αφρικής). Μεταξύ αυτών ήταν δύο καραμπίνες και ένα ημιαυτόματο, ενώ η παραγγελία ακυρώθηκε, μετά το θάνατο της κοπέλας.

Καθώς τα αρχεία της παραγγελίας ήρθαν σήμερα στη δίκη, έγινε φανερό πως ο Πιστόριους είχε συμπληρώσει τότε, λίγες μέρες δηλαδή πριν τη δολοφονία, ένα ερωτηματολόγιο που αφορούσε τη νόμιμη χρήση όπλων. Εκεί ο αθλητής είναι σημειώσει πως ήταν σε γνώση του πως το να πυροβολήσει κανείς εναντίον κάποιου εισβολέα, ακόμα και στο σπίτι του, ήταν παράνομο.


Υπενθυμίζεται πως η υπερασπιστική γραμμή του Πιστόριους στηρίζεται ακριβώς σε αυτή τη δικαιολογία: πως πυροβόλησε εναντίον της Ρίβα πίσω από την κλειδωμένη πόρτα του μπάνιου καθώς πίστεψε πως ήταν διαρρήκτης που είχε μπει κρυφά στο σπίτι του.


Όλα αυτά αποκαλύφθηκαν σήμερα στο δικαστήριο, όπου ο Όσκαρ Πιστόριους δικάζεται για ενδέκατη μέρα για το φόνο της 29χρονης Ρίβα Στέενκαμπ.


Σήμερα επίσης, για πρώτη φορά μετά την ημέρα που ξεκίνησε η δίκη, βρέθηκε στο δικαστήριο η μητέρα της Ρίβα, Τζουν. Μετά την πρώτη μέρα, η Τζουν Στέενκαμπ είχε δηλώσει στα μέσα ενημέρωσης πως την πίκρανε ο Πιστόριους που δεν της μίλησε καν. Σήμερα, ο Παραολυμπιονίκης που δικάζεται για το φόνο της κόρης της, της έγνεψε από μακριά, ενώ στο διάλειμμα της δίκης την πλησίασε η αδερφή του και τη χαιρέτησε.


Πάντως, αργότερα στη δίκη, όταν έδειξαν ξανά τις φωτογραφίες του Πιστόριους με το αίμα της Ρίβα πάνω του, η Τζουν Στέενκαμπ αποχώρησε.