13 Μαρτίου 2014

Φυλάκιση 3,5 ετών χωρίς αναστολή στον πρόεδρο της Μπάγερν, για φοροδιαφυγή 27,2 εκατ, ευρώ-Δεν έπεισε τους δικαστές και περιμένει πλέον την απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου

Ο 62χρονος παράγοντας και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, κρίθηκε ένοχος για επτά περιπτώσεις φοροδιαφυγής που συνολικά αγγίζουν τα 27,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ομάδα των συνηγόρων του έχει μόνο μία εβδομάδα για να προετοιμαστεί για έφεση.

Στόχος του Ούλι Χένες ήταν να εκμεταλλευτεί ένα παραθυράκι του γερμανικού νόμου το οποίο αναφέρει ότι όσοι ομολογήσουν τη φοροδιαφυγή και επιστρέψουν το ποσό στο κράτος, θα αποφύγουν τη δίκη.

Ωστόσο, το δικαστήριο δεν δέχθηκε την ομολογία του Ούλι Χένες τονίζοντας ότι ομολόγησε τις πράξεις του αφού ξέσπασε το σκάνδαλο και όχι οικειοθελώς συνεπώς θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες του νόμου.

Συνεπώς ο πρώην ισχυρός άνδρας της καλύτερης ομάδας στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, καταδικάστηκε με φυλάκιση 3,5 ετών χωρίς αναστολή.

Πέρα από το γεγονός ότι οι Γερμανοί δεν δείχνουν να αστειεύονται σε τέτοιες περιπτώσεις, ήταν τόσο μεγάλη ή έκταση του σκανδάλου, εξαιτίας της κυριαρχίας της Μπάγερν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο την τελευταία διετία, όσο και της στενής σχέσης του 62χρονου προέδρου της ομάδας με την καγκελάριο Μέρκελ