07 Μαρτίου 2014

Μακάρι για να συνεχίσουν τα μνημόνια για 50 χρόνια μπας και σωθούμε: Η 15χρονη Ιταλίδα που όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει... Μέρκελ (ΦΩΤΟ)

[Αυτό όμως με την εμφάνιση τι το 'θελες ρε κορίτσι μου;; Χάθηκε καμιά Σακίρα....]

Σε λάθος χώρα μοιάζει να έχει γεννηθεί μία 15χρονη Ιταλίδα, η οποία, πέρα από τις φαρφάλες, το τιραμισού και τον Έρος Ραματσότι, δεν μοιάζει να συγκινείται από κανένα άλλο...ιταλικό προϊόν.

Η νεαρή Μαρία Τζανκέτα θαύμαζει ό,τι φέρει γερμανική υπογραφή, με πρώτη και καλύτερη την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Η 15χρονη (έχει χαρακτηριστεί «παιδί-θαύμα» στην πατρίδα της, καθώς είναι πρώτη μαθήτρια της τάξης της και σημαιοφόρος, μιλάει άπταιστα τέσσερις ξένες γλώσσες και έχει εκδώσει ήδη δύο βιβλία) αποκαλύπτει και με το στιλ της ότι λατρεύει τη Γερμανίδα καγκελάριο, αφού έχει υιοθετήσει το κούρεμά της και ντύνεται με χρωματιστά σακάκια. «Αυτό που μου αρέσει στους Γερμανούς είναι η πνευματική ισορροπία, η σοβαρότητα και η ικανότητα να κάνουν τον απολογισμό τους σε επίπεδο ιστορίας, να αναγνωρίζουν τα λάθη τους και να προχωράνε παρακάτω», εξηγεί η Τζανκέτα, η οποία διατηρεί αλληλογραφία με την Μέρκελ από το 2012.

Μάλιστα, η Γερμανίδα καγκελάριος, θέλοντας να της ανταποδώσει το θαυμασμό της, την κάλεσε το περασμένο καλοκαίρι μαζί με τους γονείς της να επισκεφτούν το κτίριο της καγκελαρίας στο Βερολίνο.

Όπως θα ήταν αναμενόμενο, η Τζανκέτα φυλάσσει με ευλάβεια τα ιδιόχειρα εισιτήρια της πιο ισχυρής γυναίκας της Ευρώπης. «Ένιωσα απίστευτη συγκίνηση, όταν τα παρέλαβα. Αισθάνθηκα ότι λαμβάνομαι σοβαρά υπόψη», δηλώνει με περηφάνια η 15χρονη, η οποία μάλιστα ολοκληρώνει το τρίτο βιβλίο της, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Μέρκελ.



Πηγή: Espresso