11 Μαρτίου 2014

Θεός Μπουτάρης: Πήρε τον άλλο σαν εθελοντή και μετά από λίγο τον διόρισε με μισθό 5.000...

Είναι νόμιμο αλλά είναι και ηθικό;
 
Η Άννα Ευθυμίου, δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης και δικηγόρος, στην τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 10-03-2014 σημείωσε ότι η διοίκηση του κ. Μπουτάρη δημιουργεί ενδείξεις αδιαφάνειας και ειδικότερα ρώτησε για ποιο λόγο εν μέσω θερινής ραστώνης και συγκεκριμένα παραμονή Δεκαπενταύγουστου συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΚΕΔΗΘ, για να προσλάβει....
με απευθείας ανάθεση ένα συνεργάτη με εμπειρία στα ζητήματα των εθελοντών για την προετοιμασία του θεσμού της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 έναντι αμοιβής 4.920 Ευρώ; «Με ποια κριτήρια προσλάβατε τον συγκεκριμένο και μάλιστα έναν εθελοντή του θεσμού; Δηλαδή προσλαμβάνετε κάποιον που ήρθε να προσφέρει εθελοντική εργασία και ανήκε στην ομάδα των εθελοντών; Ωραίος εθελοντισμός! Για να μην ξεχνάμε ότι ήταν ο ίδιος που εργάστηκε στη μουσική έκθεση Womex, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης με 235.000 Ευρώ.»

Η διοίκηση απάντησε ότι ήταν νόμιμη η πρόσληψη. Νόμιμη μπορεί να ήταν, ηθική σίγουρα όμως όχι. Ο θεσμός αυτός αντί για εξελιχθεί σε ένα πάρτι δημιουργικότητας και καινοτομίας για τους νέους εξελίσσεται σε ένα πάρτι βολέματος ημετέρων!

Την ένταση και τις διαφωνίες σχετικά με τη διοργάνωση του θεσμού ενισχύει και η παραίτηση του συντονιστή της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014, κ. Μπάμπη Παπαϊωάννου, ο οποίος σε σχετική συνέντευξή του ανέφερε την «αδυναμία της διοίκησης να βρεθούν λύσεις σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η έγκριση του προϋπολογισμού, οι συμβάσεις των συνεργατών, οι συνεργασίες και η επικοινωνία».

Μάλιστα, ο κωμικοτραγικός τρόπος που χειρίζεται η διοίκηση την όλη διοργάνωση του θεσμού είναι τέτοιος, που ενώ ο κ. Δήμαρχος ζήτησε την παραίτηση του συντονιστή, στη συνέχεια τον ξαναφώναξε πίσω κατά περίφραση της ελληνικής ταινίας «Μπάμπη έλα ξανά!»