24 Μαρτίου 2014

Τι έγινε στ' αλήθεια το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια; Αναρχοάπλυτοι απήγαγαν αναρχοάπλυτο;

Περίεργο περιστατικό με ομάδα 15-20 μαυροντυμένων ατόμων, σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή των Εξαρχείων.

Η περίεργη «επιδρομή» έγινε αρχικά γνωστή από αναφορές αυτοπτών μαρτύρων στην ιστοσελίδα Indymedia και μάλιστα στης «κρυμμένες ειδήσεις» και έκαναν λόγο για μια ομάδα 15-20 ατόμων, με μαύρα ρούχα και κουκούλες.

Σύμφωνα με αυτές τις αναφορές, η ομάδα των αγνώστων ανέβηκε την οδό Θεμιστοκλέους, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και κρατώντας στα χέρια τους όπλα- κατ’ άλλους πιστόλια, κατ’ άλλους υποπολυβόλα- εισέβαλαν σε γνωστό καφέ μπαρ τις περιοχής, φόρεσαν κουκούλα σε ένα θαμώνα του καταστήματος, τον πήραν μαζί τους και διέφυγαν πεζοί μέσω της οδού Σολομού.

Το Newsit ερευνώντας το θέμα, επικοινώνησε με Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι υπηρετούν σε νευραλγικές Υπηρεσίες τόσο στο κτήριο της ΓΑΔΑ, όσο και στο πολυώροφο κτήριο της Λ. Κατεχάκη. Η απάντηση που λάβαμε από τους περισσότερους ήταν αρνητική, στην ερώτηση εάν επρόκειτο για κάποια επιχείρηση αστυνομικών, ακόμα και στελεχών της ΕΥΠ ή της Αντιτρομοκρατικής.

Ωστόσο, ορισμένες πληροφορίες ήθελαν τους συγκεκριμένους Αξιωματικούς να γνωρίζουν το περιστατικό σε επίπεδο πληροφορίας, αναφέροντας μάλιστα ως επικεφαλής της συγκεκριμένης ομάδας, γνωστό αντιεξουσιαστή, οποίος κατά το παρελθόν και μάλιστα το πρόσφατο, έχει απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ για διάφορες υποθέσεις που έχουν να κάνουν με επεισόδια και καταδρομικές επιχειρήσεις, σε βάρος αστυνομικών των ΜΑΤ.

Από την άλλη πλευρά στην προσπάθεια διασταύρωσης των πληροφοριών, το «Newsit» μίλησε και με δυο θαμώνες της περιοχής, οι οποίοι μάλιστα ήταν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού.

Και οι δυο κάνουν λόγο πράγματι για μια ομάδα μαυροντυμένων ατόμων, τα οποία όμως δεν κρατούσαν όπλα και δεν φορούσαν κουκούλες. Ανάμεσα τους διέκριναν το γνωστό αντιεξουσιαστή, ενώ δυο άτομα της ομάδας κρατούσαν στα χέρια τους σακ βουαγιαζ, και είχαν κατεύθυνση στην οδό Σολομού, χωρίς όμως να έχουν μαζί τους κάποιο πρόσωπο στο οποίο είχαν φορέσει κουκούλα.

Πάντως μέχρι στιγμής εξαφάνιση ατόμου από την περιοχή των Εξαρχείων, βράδυ Σαββάτου, δεν έχει καταγγελθεί στην Αστυνομία.

Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως πριν μερικούς μήνες στην πλατεία Κάνιγγος, επίσης βράδυ Σαββάτου, Ι.Χ αυτοκίνητο με κρατικές πινακίδες στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα, άρπαξαν γνωστό Τούρκο Αντικαθεστωτικό, του φόρεσαν κουκούλα, των έβαλαν στο αυτοκίνητο και μέσα σε 18 ώρες βρίσκονταν στο κτήριο της Τουρκικής Ασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη.

Θεοδόσης Πάνου
newsit.gr