08 Μαρτίου 2014

ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ από το πλοίο που κάρφωσε στα βράχια της Μυκόνου, ο μαλάκ@ς ο Τούρκος

Μικρής έκτασης διαρροή καυσίμων από το τουρκικό πλοίο «Yusuf Cepnioglu» που προσάραξε βόρεια της Μυκόνου αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr. Για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο και αυτή την ώρα τοποθετούνται φράγματα προκειμένου το πετρέλαιο που υπήρχε στο τουρκικό πλοίο να μην διαρρεύσει στην ευρύτερη περιοχή.
Ανασταλτικός παράγοντας για την προσπάθεια των ανδρών του Λιμενικού και των τοπικών αρχών είναι οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή όπου πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.

Το τουρκικό πλοίο μεταφοράς κοντέινερ προσάραξε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου σε βραχώδη περιοχή βόρεια των ακτών της Μυκόνου.

Δείτε βίντεο απο το cyclades24.gr


Το πρωί του Σαββάτου προκλήθηκε μεγάλη εισροή υδάτων και έχουν κατακλυστεί από νερά το μηχανοστάσιο, οι δεξαμενές καυσίμων και ο χώρος του φορτίου. Όλα τα μέλη του πληρώματος, συνολικά 14 άτομα πλήρωμα, που είναι Τούρκοι υπήκοοι εγκατέλειψαν το πλοίο. Οι 11 παραλήφθηκαν από πλωτό σκάφος του λιμενικού, ένας από ιδιωτικό μέσο που συνέδραμε στην προσπάθεια, ενώ αρχικά ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος επέμεναν να παραμείνουν στο πλοίο.

Τελικώς, παρά το ότι ένα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας παρέμενε σε ετοιμότητα στη Μύκονο για τη διάσωσή τους, οι δύο Τούρκοι διεσώθηκαν από ελικόπτερο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού που συνέδραμε στην επιχείρηση.

To πλοίο, που ήταν φορτωμένο με 204 κοντέινερ, είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό την Τυνησία.

Η Ελληνική Υπηρεσία Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων αποστέλλει ομάδα διερευνητών που θα ερευνήσει τα αίτια του ατυχήματος.