11 Μαρτίου 2014

Μηνυτήρια αναφορά για τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας καταθέτει η ΝΕΡΙΤ

Την παρέμβαση εισαγγελέα για τη διερεύνηση των καταγγελιών για οργανωμένη επιχείρηση έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών γλωσσομάθειας σε υποψήφιους εργαζόμενους στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ζητά η ΝΕΡΙΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Προκοπάκης θα καταθέσει αύριο μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας για την καταγγελία που πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος) Μιχάλης Κουρουτός σχετικά με την εμπλοκή συγκεκριμένου φροντιστηρίου στη Βόρειο Ελλάδα στην έκδοση πιστοποιητικών γλωσσομάθειας σε υποψήφιους εργαζόμενους στη ΝΕΡΙΤ.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κουρουτός αναφέρει: «Εχω γίνει αποδέκτης πληθώρας καταγγελιών από εργαζόμενους ότι η πιστοποίηση γλωσσομάθειας (και πιο συγκεκριμένα της αγγλικής γλώσσας) για ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό υποψήφιων εργαζόμενων στη ΝΕΡΙΤ οι οποίοι κατοικούν στην Αθήνα έχει γίνει από Κέντρο Ξένων Γλωσσών πόλης της Βόρειας Ελλάδας (!) που λειτουργεί ως παράρτημα αθηναϊκού φροντιστηρίου.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι Αθηναίοι υποψήφιοι που πιστοποίησαν …γνώση αγγλικής στην άλλη άκρη της χώρας, το έπραξαν, όλως τυχαίως, την ίδια χρονική περίοδο ενώ σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, οι ίδιοι υποψήφιοι δε γνωρίζουν γρυ αγγλικά» ενώ θέτει ερωτήματα για το πόσο διαφανείς είναι οι διαδικασίες πρόσληψης στη ΝΕΡΙΤ.

Της Ναταλίας Ανδρικοπούλου
real.gr